Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
18. siječnja 2020.
»Maratonovih 10«

foto Olja Dešić: »Zatvorska avantura« Studija Maraton tek počinje

Scena iz predstave "Maratonovih deset", foto Ana Toljanić
Scena iz predstave "Maratonovih deset", foto Ana Toljanić
Autor:
Objavljeno: 28. svibanj 2018. u 15:12 2018-05-28T15:12:02+02:00

U predstavila koja je otvorena isječkom iz komedije »Dnevnik nogometaša«, tj. nastupom Davida Petrovića i Aleksa Đakovića, odlična Mia Negovetić odigrala je svoju prvu komičnu ulogu stroge čuvarice »zatvora« Babe Đenfix

U Centru Zamet u nedjelju je održan besplatan poklon-spektakl polaznika tečajeva Studio Maraton, organiziran povodom desete godišnjice tečajeva. Kazališno postavljena pozornica okrenuta prema tribinama, osigurala je da nešto manje od pet stotina posjetitelja vidi svaki detalj radnje novonastale glazbene komedije »Maratonovih 10« čiji su autori Olja Dešić i David Petrović. Uz njih, u autorskom je timu i koreografkinja Martina Hrlić. Predstavu su režirali Olja Dešić i Elena Brumini. Živopisnu kostimografiju, rekvizite i šminku osmislila je Altea Perić, a u predstavi su korišteni dijelovi scenografija iz drugih predstava Maratona, drugih autora: »Sušak, Sušak« (Damir Šegota) te »Magic Musical« (Nisa Hrvatin Petrović).

Rasvjetu i ton, uz pomoć ekipe dBoki, producirali su i vodili Maratonci Matko Basara i Matko Margan. Mentori koji su u raznim sekcijama (instrumentalisti, pjevači, glumci, plesači) doveli svoje polaznike do cilja bili su: Nataša Tonković, Žanil Tataj-Žak, Zvonimir Radišić, Branimir Gazdik, Martina Hrlić, Elena Brumini, David Petrović i Olja Dešić. Neki od njih u predstavi su bili i u ulozi simpatične komisije u maniri Muškaraca u crnom.

Mia Negovetić, foto  Ana TOLJANIĆ

U predstavila koja je otvorena isječkom iz komedije »Dnevnik nogometaša«, tj. nastupom Davida Petrovića i Aleksa Đakovića, odlična Mia Negovetić odigrala je svoju prvu komičnu ulogu stroge čuvarice »zatvora« Babe Đenfix. 

foto  Ana TOLJANIĆ

Ova »školska« predstava najveći je dokaz kako su za uspjeh uz talent potrebni sastojci ljubavi, predanosti, uvjerenja i uloženog rada. Na prvom mjestu, prema tome, sve pohvale idu polaznicima tečajeva. – Osjećaj je fantastičan. Generacija za generacijom naših polaznika sve su bolje. Sretni smo i osjećamo da tek počinje naša »zatvorska avantura«, rekao je umjetnički voditelj Studija Maraton Olja Dešić.

foto  Ana TOLJANIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.