Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
7. prosinca 2019.
KonceRtualni projekt

"Libertin" Vedrana Ružića: Jazzom i suvremenim plesom do vlastite slobode

Foto: R. BRMALJ
Foto: R. BRMALJ
Objavljeno: 29. lipanj 2019. u 9:21 2019-06-29T09:21:45+02:00

Ružiću su se na pozornici pridružili glazbenici Hrvoje Galler, Jaka Kopač i Adriano Bernobić te suvremeni plesači Nastja Štefanić, Karolina Šuša i Marko Kalc

RIJEKA - U HKD-u na Sušaku sinoć je održano premijerno predstavljanje trećeg autorskog albuma »Libertin« multitalentiranog jazz glazbenika Vedrana Ružića i cjelokupnog projekta »Libertin« - jazz predstave s kvartetom te troje suvremenih plesača.

Kvartet koji se predstavio publici činili su: Vedran Ružić (kontrabass /el.bass), Hrvoje Galler (piano), Jaka Kopač (alt.sax) i Adriano Bernobić (bubanj), dok su plesnu priču predstavili Nastja Štefanić, Karolina Šuša i Marko Kalc.

Kako je objasnio Ružić, Libertin je konceRtualni projekt koji opisuje odrastanje u traganju za upoznavanjem vlastite dubine postojanja te stavlja naglasak na spajanje umjetnosti - jazz glazbe i suvremenog plesa, a sastoji se od tri dijela/čina: Postanak, Obiteljski san i Libertin, u kojima se prikazuju tri pogleda na svijet. To je priča o slobodnom čovjeku koji je odlučio izaći iz okvira i postati umjetnik vlastita života. Inspiracija za »Libertin« nastala je u fazi traganja za sobom i svojim izričajem.

Projekt započet prije godinu i pol na pozornicu je donio dojmljivu (su)igru glazbe i plesa i sinergiju više umjetnosti kojoj Ružić teži u svojem umjetničkom stvaralaštvu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.