Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
6. prosinca 2019.
Bogat program

U riječkom Art-kinu dani arapskog filma i revija glazbenih filmova

U sklopu glazbene revije je i "Gimme Danger" Jima Jarmuscha o legendarnoj grupi The Stooges
U sklopu glazbene revije je i "Gimme Danger" Jima Jarmuscha o legendarnoj grupi The Stooges
Autor:
Objavljeno: 28. travanj 2017. u 16:51 2017-04-28T16:51:32+02:00

Na Danima arapskog filma, od 2. do 7. svibnja, bit će triler iz Ujedinjenih Arapskih Emirata »Zinzana«, egipatska drama »Djevojka iz tvornice«, film »Ići u raj» i dokumentarac »Svjetla Rima«, oba iz UAE te alžirska drama »Heroina«

Na programu Art-kina Croatia sljedećeg mjeseca su Dani arapskog filma, revija glazbenih filmova, projekcija drame »Matura«, nagrađene na Cannesu, novi film redatelja Chan-wook Parka, psihološki triler braće Dardenne »Nepoznata djevojka» i niz drugih filmskih događanja, doznaje se iz Art-kina.

Na Danima arapskog filma, od 2. do 7. svibnja, bit će triler iz Ujedinjenih Arapskih Emirata »Zinzana«, egipatska drama »Djevojka iz tvornice«, film »Ići u raj» i dokumentarac »Svjetla Rima«, oba iz UAE te alžirska drama »Heroina«.

U sklopu glazbene revije su »Gimme Danger» Jima Jarmuscha o legendarnoj grupi The Stooges i njenom pjevaču Iggyju Popu, potom »Raspjevana ulica» Johna Carneya, dokumentarac Rona Howarda »The Beatles: Eight Days a Week» te redateljski prvijenac Dona Cheadlea »Prije svega Miles» o velikanu jazza Milesu Davisu.

U filmu »Sluškinja» Chan-wook Park, inspiriranim romanom »Fingersmith» britanske spisateljice Sarah Waters, govori o vremenu japanske kolonizacije Koreje 30-tih godina prošlog stoljeća. Prikazat će se i novi film Martina Scorsesea »Šutnja«, prilagodba romana Shusaku Enda o dvojici svećenika koji putuju u Japan širiti kršćanstvo te se tamo suočavaju s nasiljem i progonima.

U sklopu programa »Kultno kino«, 28. svibnja će se prikazati kultna teen komedija 90-tih godina redatelja Richarda Linklatera »Munjeni i zbunjeni» o avanturama srednjoškolaca na zadnji dan škole.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.