Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 26
Sutra: 16° 16° 26
23. rujna 2019.
Mario Girotti

Terence Hill, zvijezda špageti-vesterna plavih očiju i žestoka udarca, slavi 80. rođendan

Foto NL arhiva
Foto NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 28. ožujak 2019. u 14:02 2019-03-28T14:02:12+01:00

Iako mu je 80 godina, Terence Hill još uvijek plijeni pogledom azurno plavih očiju i vragolastim osmijehom kojima je osvajao glumeći lukavog kauboja u špageti-vesternima 70-ih godina

RIM Sa svojim prijateljem Budom Spencerom bio je zvijezda špageti-vesterna i komedija 70-ih godina prošlog stoljeća. Talijanski glumac Mario Girotti, mnogo poznatiji kao Terence Hill, danas slavi 80. rođendan, još uvijek popularan zahvaljujući ulozi svećenika detektiva u talijanskoj televizijskoj seriji.

»Nikada nas nisu razdvojili jer smo 'kliknuli' na prvu, ne znamo zašto, ali je čarobno funkcioniralo«, rekao je Terence Hill u nedavnom intervjuu o jedinstvenom partnerstvu s Budom Spencerom, koji je umro 2016. godine.

»Svaki nastup s Budom me promijenio i mislim da vrijedi i obrnuto. Nikada se nismo ljutili jedan na drugoga«, dodao je.

Iako mu je 80 godina, Terence Hill još uvijek plijeni pogledom azurno plavih očiju i vragolastim osmijehom kojima je osvajao glumeći lukavog kauboja u špageti-vesternima 70-ih godina.

Suradnja je počela slučajno kada je Terence Hill došao na set jednog filma zamijeniti ozlijeđenog glumca. On i Spencer snimili su prvi film »Bog oprašta... ja nikada!« 1967. godine. Ostalo je povijest.

Prethodno su svoja talijanska imena, Mario Girotti i Carlo Pedersoli, zamijenili holivudski atraktivnijima.

Zajedno su snimili dvadesetak filmova. Njihov najpopularniji film je »Zovu me Trinity« iz 1970., posljednji zajednički »Troublemakers« snimili su 1994.

Terence Hill još uvijek glumi. Počeo je glumiti svećenika detektiva Don Mattea u istoimenoj talijanskoj televizijskoj seriji kad mu je bila 61 godina i još uvijek ne odustaje.

Manje je poznato da je Terence Hill osim što je glumac i uspješan scenarist, redatelj i producent.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.