Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 6
Sutra: 5° 5° 6
12. prosinca 2019.
Slavni suosnivač Applea

Predstavljen novi film o Steve Jobsu

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2015. u 10:15 2015-09-07T10:15:22+02:00

TELLURIDE - Film "Steve Jobs", biografija o slavnom suosnivaču Applea, naišao je na pohvale dijela kritičara i ocjene da bi nositelj uloge Michael Fassbender mogao biti nominiran za Oscara za ulogu preminulog kontroverznog vizionara i kreativca, javlja u ponedjeljak Reuters.

Film redatelja Dannyja Boylea i scenarista Aarona Sorkina, službeno je predstavljen na filmskom festivalu u Tellurideu, u Coloradu. Uz Fassbendera, u njemu glume i Seth Rogen, Kate Winslet te Jeff Daniels. Novi film o Steveu Jobsu, rađen prema knjizi Waltera Isaacsona u kinima bi se trebao naći 9. listopada. Publici će se predstaviti na Filmskom festivalu u New Yorku.

Variety.com je filmom "zadivljen" i smatra da ga je obvezno pogledati, a dobre kritike su došle i od Hollywood Reportera koji javlja da se taj filmski uradak "pozicionirao među prestižne naslove jesenske sezone u kinima".

The Guardian, međutim, ocjenjuje da će se film prvenstveno svidjeti "Appleovim otkačenjacima", uz priznanje da se radi o "najboljem Boyleovom fimu unazad nekoliko godina" te da "Fassbender briljira".

Indiewire.com tvrdi da će fim zasigurno biti čimbenik u utrci za Oscara, uz velike pohvale Fassbenderu i Kate Winslet koja glumi merketinšku direktoricu Macintosha Joannu Hoffman.

Chicago Tribune nije impresioniran i piše da je "film vizualno zabavan, ali dramaturški krezub".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.