Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 26
Sutra: 10° 10° 26
28. siječnja 2020.
Koja je ovo država

video Brešane, diko naša: Šokirao pjesmom srpskog KUD-a koja slavi Tuđmana pa osvojio kina

Photo Ivan Buvinic/PIXSELL
Photo Ivan Buvinic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2019. u 13:40 2019-01-07T13:40:00+01:00

Film »Koja je ovo država« tijekom prvog vikenda prikazivanja u kina je privukao 23.212 gledatelja, što je drugi najbolji rezultat hrvatske kinematografije

ZAGREB Novi film redatelja Vinka Brešana »Koja je ovo država« tijekom prvog vikenda prikazivanja u kina je privukao 23.212 gledatelja, što je drugi najbolji rezultat hrvatske kinematografije nakon filma »Svećenikova djeca«, koji je također režirao Brešan.

Film »Koja je ovo država« bavi se svakodnevnim apsurdima države i društva, te je izazvao polemike i žestoke reakcije i prije pojavljivanja u kinima: video navodnog kulturno umjetničkog društva Vuk Karadžić iz Hrvatske koji pjesmom slave pokojnog predsjednika Tuđmana izmamio je više stotina tisuća pregleda i izazvao brojne rasprave na društvenim mrežama, priopćeno je.

Vinko Brešan redatelj je nagrađivanih filmova »Kako je počeo rat na mom otoku«, »Maršal« i »Svećenikova djeca« koje je u hrvatskim kinima pogledalo više od 600 tisuća ljudi. Njegov najnoviji film produkcija je Interfilma, a u hrvatskim se kinima može pogledati od 3. siječnja.

Uz Brešana, producenta Maloču i scenarista Matišića, u filmu su se svoje mjesto našli i glumci Krešo Mikić, Lazar Ristovski, Nikša Butijer, Iva Mihalić, Zdenko Jelčić, Slobodan Milovanović, Sebastian Cavazza, Branko Cvejić, Dražen Kuhn, Goran Grgić, Goran i Bojan Navojec, Goran Bogdan, Alma Prica, Mladen Čutura, Vedran Mlikota i mnogi drugi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze