Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
8. prosinca 2019.
Obišli Benčić i Galeb

Predstavnici Ministarstva kulture u Rijeci: Uskoro početak radova na Ciglenoj kući i T-objektu

Foto Rijeka EPK 2020
Foto Rijeka EPK 2020
Autor:
Objavljeno: 21. studeni 2018. u 18:30 2018-11-21T18:30:00+01:00

Radovi u Palači Šećerane napreduju, a budući Muzej Grada Rijeke trebao bi se otvoriti na proljeće 2020. godine

RIJEKA Predstavnici Ministarstva kulture i Hrvatskog restauratorskog zavoda boravili su u radnom posjetu Rijeci tijekom kojeg su obišli infrastrukturne objekte koji se uređuju u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, priopćeno je iz Grada Rijeke.

»Pomoćnik ministrice kulture Darko Trupković te ravnateljica Hrvatskog restauratorskog zavoda Tajana Pleše sa suradnicima posjetili su kompleks Benčić, prvenstveno Palaču Šećerane, Ciglenu zgradu koja će se urediti kao Dječja kuća te tzv. T-objekt, buduću novu zgradu Gradske knjižnice Rijeka. Također, obišli su i brod Galeb, koji će se urediti kao brod muzej te Muzej grada Rijeke, u kojem će se 2020. godine održati izložba radova svjetski poznatog slikara Gustava Klimta.

Na radnom sastanku održanom u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka dinamiku uređenja objekata vezanih uz projekt Europska prijestolnica kulture predstavili su pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar te ravnateljica Direkcije za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara u Odjelu za kulturu Vlasta Linić. Sastanku su prisustvovali i izvođači radova te autori muzejskih postava u Palači Šećerane i na brodu Galeb.

Glavna tema sastanka bila je upravo Palača Šećerane, u kojoj se radovi, započeti u travnju ove godine, odvijaju predviđenom dinamikom, a idućeg tjedna očekuje se postavljanje skele potrebne za uređenje pročelja. Budući Muzej grada Rijeke trebao bi se otvoriti na proljeće 2020. godine. Uskoro bi trebali započeti radovi na uređenju Ciglene zgrade i T-objekta, za koje je u tijeku pregledavanje prijava pristiglih na natječaj za izbor izvođača radova, a uređenje kompleksa Benčić uključuje i uređenje okoliša i prateće infrastrukture. Uskoro se očekuje raspisivanje javne nabave za izbor izvođača radova na brodu Galeb.

Tijekom posjeta Rijeci pomoćnik ministrice kulture Trupković, ravnateljica HRZ-a Pleše te pročelnica Konzervatorskog ureda u Rijeci Biserka Dumbović-Bilušić susreli su se s gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom, koji je izrazio zadovoljstvo dinamikom odvijanja radova te zahvalio na podršci Gradu Rijeci u provođenju projekata, prvenstveno onih vezanih uz projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture«, navode iz Grada Rijeke.

Inače, novinari nisu bili pozvani niti su obaviješteni o navedenom sastanku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.