Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
23. rujna 2019.
Art-kino

Otvoreni treći Riječki dani medijske pismenosti. Potrajat će pet dana

Foto medijskapismenost.hr
Foto medijskapismenost.hr
Autor:
Objavljeno: 1. srpanj 2019. u 13:53 2019-07-01T13:53:09+02:00

RIJEKA Treći Riječki dani medijske pismenosti, u sklopu kojih će se održati niz predavanja i radionica namijenjenih učiteljima, nastavnicima i profesorima kao oblik neformalne dodatne edukacije, odnosno cjeloživotnog učenja za sve koji kod djece razvijaju medijsku pismenost, otvoreni su u ponedjeljak u riječkom Art-kinu.

Tijekom petodnevnoga programa, renomirani predavači Dejan Durić, Marina Zlatarić, Hrvoje Turković i Carmen Lhotka na predavanjima i praktičnim vježbama s puno primjera polaznike će provesti kroz područja temelja filmskog jezika, primjene medijske pismenosti u nastavi hrvatskog jezika prema novom kurikulumu,

Hrvoje Turković govorit će o filmskom stvaralaštvu Dušana Vukotića, a Carmen Lhotka o zaštiti audiovizualne baštine.

Na otvaranju programa ravnateljica Art-kina Slobodanka MIšković istaknula je da je riječ o nastavku i proširenju dosadašnje suradnje ove ustanove s učiteljima i profesorima. U cilju poboljšanja metoda uvođenja medijske kulture u nastavu osigurali smo niz stručnjaka predavača, kazala je.

Riječki dani medijske pismenosti djeluju u sklopu aktivnosti i programa Art-kina uoči 2020. godine kada će grad Rijeka ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture, a održavaju se u okviru projekta Dječja kuća, jednog od programskih pravaca Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.