Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
28. veljače 2020.
Ministarstvo kulture

Donosimo aktualne sastave vijeća koja će odlučivati o javnim potrebama u kulturi

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2018. u 16:24 2018-09-12T16:24:35+02:00

Ministarstvo je imenovalo nove članove svojih kulturnih vijeća i povjerenstava, nakon što su raspuštena vijeća koja je imenovao Zlatko Hasanbegović

ZAGREB Ministarstvo kulture uputilo je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu, a rok za predaju prijava je 17. rujna 2018. U svibnju prošle godine Ministarstvo je imenovalo nove članove svojih kulturnih vijeća i povjerenstava, nakon što su raspuštena vijeća koja je u tehničkom mandatu imenovao prethodni ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Kao što smo pisali, u veljači ove godine dr. sc. Kristian Novak istupio je iz Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost, objasnivši da mu je rad u njemu priskrbio puno ružnih prozivanja za stvari za koje, tvrdi, nije bio kriv. Nakon Novaka ostavku u istom vijeću dao je i akademik Krešimir Nemec.

Time su dva mjesta ostala upražnjena, pa je Ministarstvo kulture raspisalo javni poziv za predlaganje članova Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost. Uz prethodne članove prof. dr. sc. Lahorku Plejić Poje, dr. sc. Ivicu Matičevića i Katicu Matković Mikulčić, sada su novi članovi prof. dr. sc. Iva Grgić Maroević i prof. dr. sc. Nikola Petković.

Članovi Kulturnog vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti su i dalje prof. dr. sc. Hana Breko Kustura, prof. Marija Grazio, dr. sc. mr. art. Tamara Jurkić Sviben, red. prof. art. Dalibor Cikojević i red. prof. art. Neven Frangeš.

Članovi Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti su Goran Grgić, Miran Hajoš, prof. dr. sc. Darko Lukić, Perica Martinović i Jasminka Mesarić.

Članovi Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti ostaju Branka Benčić, Tomislav Buntak, dr. sc. Irena Kraševac, Viktor Popović i Valentina Radoš, a Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse Mario Kikaš, Ana Hušman, Veljko Popović, Martina Munivrana i Petar Ćurić.

Članovi Kulturnog vijeća za međunarodnu kulturnu suradnju su Vlasta Gracin, Goranka Horjan, Ante Knešaurek, Petra Ljevak i Željka Turčinović, a Kulturnog vijeća za kulturno-umjetnički amaterizam dr. sc. Silvio Braica, Katarina Bušić, dr. sc. Naila Ceribašić, dr. sc. Joško Ćaleta i izv. prof. art. Dario Teskera.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.