Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
27. siječnja 2020.
Posveta kazališnoj umjetnosti

Veliki Pascal Rambert u Hrvatskoj: Predstava "Glumica" premijerno u HNK-u

Veliki Pascal Rambert u Hrvatskoj: Predstava "Glumica" premijerno u HNK-u
Veliki Pascal Rambert u Hrvatskoj: Predstava "Glumica" premijerno u HNK-u
Autor:
Objavljeno: 24. siječanj 2019. u 10:54 2019-01-24T10:54:58+01:00

Iz HNK-a navode kako je u pitanju »izvrsna melodrama ruskog ugođaja, s mnogo suza i cvijeća, iskaza o kazalištu i životu, obožavanju glumaca i kultu umjetnosti«

ZAGREB U Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u petak, 1. veljače, održat će se premijera predstave »Glumica« nastale  prema tekstu cijenjenoga francuskog pisca, koreografa i redatelja Pascala Ramberta, priopćili su iz HNK-a.

Radi se o svojevrsnoj posveti kazališnoj umjetnosti, a u središtu priče  je velika diva ruskog teatra koju publika obožava i koja nenadano umire.

Uz bolničku postelju izmjenjuju se ljudi iz njezina osobnog i profesionalnog života, svatko sa svojim životnim ili umjetničkim problemom. Soba u kojoj leži pretrpana je buketima cvijeća kao izrazom apsolutne ljubavi.

Iz HNK-a navode kako je u pitanju »izvrsna melodrama ruskog ugođaja, s mnogo suza i cvijeća, iskaza o kazalištu i životu, obožavanju glumaca i kultu umjetnosti«.

Glavnu ulogu glumi Alma Prica, a uz nju ansambl čine Nina Violić, Vlasta Ramljak, Siniša Popović, Livio Badurina, Bojan Navojec, Iva Mihalić, Franjo Kuhar, Dušan Gojić, Damir Markovina, Silvio Vovk, Luca Anić i Tesa Litvan.

Uz tekst i režiju, Pascal Rambert potpisuje i scenografiju, dramaturginja je Sanja Ivić, kostimografkinja Anaïs Romand,  oblikovatelj svjetla Thierry Morin, dok je za prijevod zaslužan Zlatko Wurzberg. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze