Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
22. studenoga 2019.
Prezentacija projekta

foto/video OVAKVU OPERU JOŠ NISTE VIDJELI 'ReCallasMedea' u Zajcu: Istraživanje odnosa umjetnosti i novih tehnologija

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 5. travanj 2019. u 20:13 2019-04-05T20:13:00+02:00

Osnovni je cilj ovog projekta potaknuti publiku da istraži i upozna operne vokale u drugačijem okruženju od onog kakvo je prisutno u standardnijim opernim formama

RIJEKA U HNK Ivana pl. Zajca  upriličena je prezentacija projekta »ReCallasMedea«, kao dio predprograma Rijeka EPK 2020.

Prema riječima organizatora riječ je o prezentaciji interdisciplinarne, interaktivne opere kojom se istražuje odnos operne umjetnosti i novih tehnologija te koje su snage, a koje slabosti tog odnosa, a koja će biti premijerno izvedena 2020. 

K0504MG7
Interaktivna opera 'ReCallasMedea' u Zajcu / Snimio Marko GRACIN

Osnovni je cilj ovog projekta potaknuti publiku da istraži i upozna operne vokale u drugačijem okruženju od onog kakvo je prisutno u standardnijim opernim formama.»ReCallasMedea« isprepliće i suprotstavlja operu, ples, robotiku, video, novu glazbu i čovjeka-umjetnika/cu u nesvakidašnjoj, hibridnoj formi koja je, osim platforme za eksperiment, i hommage Mariji Callas, najvećoj opernoj divi svih vremena.

Operu »ReCallasMadea« riječko će kazalište ostvariti u suradnji s neprofitnom organizacijom Scen-och sinnesporuktion iz Švedske.

Glazbu, glazbenu režiju i koncept potpisuje Carl Unander-Scharin, režiju i koreografiju Åsa Unander-Scharin, dramaturgiju Marin Blažević, a sve troje zajednički potpisuju koncept.

Razvoj tehnologije i oblikovanje interakcije uz Carla i Asu Unander Scharin potpisiuje i Ludvig Elblaus. Kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.