Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
HNK »ZAJC«

foto Nagrade publike"Zajca": Najbolja predstava u cjelini - »Sunset Boulevard«

foto: HNK Zajc
foto: HNK Zajc
Autor:
Objavljeno: 7. listopad 2019. u 22:55 2019-10-07T22:55:00+02:00

Nagrada »Andreja Blagojević« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Hrvatske drame pripala je Tanji Smoje za ulogu Nje u predstavi »Leica format« te ulogu Beatrice u predstavi »Michelangelo«. Nagradu »Galiano Pahor« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u programu Hrvatske drame dobio je Edi Ćelić za ulogu Regoča u predstavi »Regoč« te za ulogu Ludwiga Jakoba Fritza u predstavi »Leica format«.

RIJEKA - U HNK-u Ivana pl. Zajca dodijeljene su nagrade publike za najbolja umjetnička ostvarenja »Zajca« u kazališnoj sezoni 2018./2019. Nagrada »Đuro Rošić« za najbolju predstavu u cjelini (Hrvatske i Talijanske drame, Opere i Baleta) pripala je naslovu »Sunset Boulevard« Andrewa Lloyda Webbera prema filmu Billyja Wildera, u režiji Renate Carole Gatice, pod dirigentskim vodstvom Igora Vlajnića i u koreografiji Tihane Strmečki.

Nagradu »Zlata Nikolić« za najbolju dramsku predstavu u cjelini u programu Hrvatske drame dobila je »Leica format« Daše Drndić u adaptaciji i dramaturgiji Gorana Ferčeca i u režiji Franke Perković.

Nagrada »Andreja Blagojević« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Hrvatske drame pripala je Tanji Smoje za ulogu Nje u predstavi »Leica format« te ulogu Beatrice u predstavi »Michelangelo«.

Nagradu »Galiano Pahor« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u programu Hrvatske drame dobio je Edi Ćelić za ulogu Regoča u predstavi »Regoč« te za ulogu Ludwiga Jakoba Fritza u predstavi »Leica format«.

Nagrada »Boris Papandopulo« za najbolju opernu predstavu u cjelini pripala je »Nikoli Šubiću Zrinjskom« Ivana pl. Zajca, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji Dore Ruždjak Podolski.

Nagradu »Štefanija Lenković« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u opernom programu dobila je Kristina Kolar za ulogu Eve u operi »Nikola Šubić Zrinjski« te za ulogu Norme u obnovi operne predstave »Norma«.

Nagrada »Milan Pichler« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u opernom programu dodijeljena je Dariju Bercichu za ulogu Figara u operi »Figarov pir«.

Nagrada »Boris Papandopulo« za najbolju baletnu predstavu u cjelini pripala je naslovu »4 BOLERA« na glazbu Ravela-Laboša, Chopina, Saint-Saënsa i Ravela, u koreografijama Maše Kolar, Kristiana Levera, Shote Inoue i Andonisa Foniadakisa.

Nagradu »Olga Orlova« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u baletnom programu dobila je Laura Orlić za ulogu Pimpinelle u predstavi »Pulcinella« te uloge u predstavama »4 bolera« i »Serenada-Allegro«.

Nagradu »Joža Komljenović« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u baletnom programu dobio je Michele Pastorini za ulogu Apolona u predstavi »Apolon« te za uloge u predstavama »Serenada-Allegro« i »4 bolera«.

Maša Kolar, Michele Pastorini
Dodjela nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u 'HNK Zajc' / foto: HNK Zajc

Nagrada »Giulio Marini« za najbolju predstavu u cjelini u programu Talijanske drame pripala je naslovu »Effetto farfalla/Efekt leptira« Chiare Boscaro i Marca Di Stefana, u režiji Marca Di Stefana.

Nagrada »Gianna Depoli« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Talijanske drame pripala je Leonori Surian Popov za ulogu Naratora u predstavi »Efekt leptira«.

Nagradu »Raniero Brumini« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u programu Talijanske drame dobio je Mirko Soldano za ulogu Šefa u predstavi »Pituri nemaju sjećanja«.

Nagrada »Slavko Šestak« za najbolju ulogu u mjuziklu dodijeljena je Leonori Surian Popov za ulogu Norme Desmond u mjuziklu »Sunset Boulevard«.

Nagrada »Sarah Bernhardt« za najbolje ostvarenje gostujućeg umjetnika pripala je Eleni Brumini za ulogu Betty Schaefer u mjuziklu »Sunset Boulevard«.

Nagradu »Lovro pl. Matačić« za najbolji koncert dobio je program »Finale koncertne sezone: Rahmanjinov, Čajkovski« pod ravnanjem Yordana Kamdzhalova (solist na klaviru: Michail Lifits).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu