Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
26. siječnja 2020.
Osvrt Edija Prodana

Komentar Bravo, Marko!

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 28. kolovoz 2017. u 12:44 2017-08-28T12:44:08+02:00

Nije se na tom humanitarnom druženju pojavio baš nitko od sve one sile kandidata za gradonačelnika Rijeke koji su nam u svibnju pojašnjavali kako bi upravo oni bolje, drugačije

Tradicionalni, treći po redu humanitarni maraton »S prasca na prasca«, nazvan tako jer se dionica od 1,7 kilometara pliva između Bivija i Kantride, odnosno između dvaju ugostiteljskih objekata Damira Čargonje Čarlija, umjetnika i riječkog kulturnog djelatnika koji također obilato podupire akciju, postigao je većinu svojih ciljeva. Ponajprije okupio je ljude koji su plivanjem ili samo druženjem pokazali kako im je itekako stalo do zdravlja i sreće onih kojima su oni u ovom trenutku najpotrebniji.

Ove se godine plivalo i družilo za Antonija Šebelju i Andreja Rubešu, a mi se iskreno nadamo da će se i zahvaljujući akciji udruge »Koga briga« oni primaknuti svom cilju, zdravoj budućnosti.

Kako smo i naučeni još od prvog izdanja ovog zanimljivog maratona, dobrih vibracija nije nedostajalo, a bio je on indikativan u još mnogo čemu. Dao nam je, primjerice, vrlo jasnu sliku o tome – kako se ponašaju naši političari. Jedan od njih pokazao je – sjajno lice politike. Riječ je o zamjeniku gradonačelnika Rijeke Marku Filipoviću. O njemu i inače sve najbolje, tako da nas u jednu ruku i nije iznenadio svojim ponašanjem. Nije nas iznenadio, ali nas jest – oduševio. On naime nije kurtoazno, brzinski došao podržati humanitarnu akciju, pozdraviti sudionike i na petama se okrenuti te još brže nestati. Ne, Marko se lijepo skinuo, na rame mu je upisan redni broj te je zajedno sa svima krenuo isplivati ni najmanje jednostavnu dionicu. Isplivao ju je sa solidnim vremenom, kupio majicu kako bi pomogao Andreju i Antoniju te se nastavio družiti. S mnogima, pa tako i s Ernestom Marinkovićem, glavnim urednikom KanalaRi koji je na maestralni način vodio program na Morskom prascu, ustrajno i iscrpno odgovarajući na pitanja građana.

I tu bi, kad smo kod politike, bio početak i kraj. Nije se na tom humanitarnom druženju pojavio baš nitko od sve one sile kandidata za gradonačelnika Rijeke koji su nam u svibnju pojašnjavali kako bi upravo oni bolje, drugačije. Kako bi upravo oni promijenili sliku grada u svakom smislu. Ne, nije došao baš nitko s mosta ili ispod njega.

Naprosto, svojim izostankom, izostankom bilo kakvog zanimanja za Antonija i Andreja, samim time i za bilo kog drugog kome je pomoć potrebna, potvrdili su ono što većina naroda misli i kaže – političare nije briga za nas, njih je briga isključivo za – sebe.

Izgleda, točno narod i misli. Jer izbori su tek prošli, što da se danas ističemo kad će nam se to zaboraviti do sljedećeg glasovanja. Da su izbori kojim slučajem u rujnu, ne sumnjamo kako bi Bivio i Kantrida bili prepuni kandidata. Koji bi se naslikavali sa svima. Ovako, samo Marko. I zato – bravo, Marko. Pokazao si kako se ponašaju moderni političari kojima je itekako stalo do sreće građana, pokazao si da iskreno želiš pomoći, biti dio akcije, dio pokreta, jer udruga »Koga briga« na čijem je čelu sjajna Sanja Polić prerasta upravo u to – u pokret, koji itekako brine o sreći i zdravlju svojih ljudi.

Pa ako na sljedećim izborima Marko Filipović dođe u situaciju da mu treba predizborna podrška – dobit će je. Jer nije samo još jedan od onih koji nam silno žele dobro u predizborno vrijeme, a kad ono prođe, ni njih ni njihovih misli.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu