Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. rujna 2019.
Komentar Branka Mijića

kolumna U vinu je istina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 27. siječanj 2016. u 13:19 2016-01-27T13:19:40+01:00

Zato, na sunce s Registrom izdajnika! On postoji, poput vina je, što je stariji to je bolji, živi je organizam o kojem svakodnevno treba voditi računa i brigu, da se od stajanja ne ukiseli. Crnoja je tu bitan tek etimološki kada je u pitanju vino enologa Karamarka. Koji svoj politički sadržaj prodaje s premijerskom etiketom Tihomira Oreškovića. In vino veritas

Samo naivni mogu povjerovati kako je Most natjerao HDZ da odustane od Registra izdajnika, a samo neupućeni da se njegov autor ministar Crnoja povukao jer su mu premijer Orešković i prvi potpredsjednik Vlade Karamarko »dali po prstima«.

Čak da je tomu tako, treba inzistirati na njegovoj javnoj objavi, jer Registar izdajnika postoji, on nije nebuloza Mije Crnoje, sastavni je dio HDZ-ovog programa koji je u potpunosti podržao predsjednik stranke Tomislav Karamarko. Budući da je on postao drugi čovjek Vlade, taj je program i sastavni dio programa Oreškovićeve Vlade koja ga je dužna provoditi, jer se ni premijer ni drugi potpredsjednik Božo Petrov od onoga što u njemu piše nikada niti jednom riječju nisu javno ogradili.

To je uostalom jasno i glasno preuzimajući dužnost rekao i sam ministar Crnoja logično poručivši da se sada Registrom izdajnika trebaju baviti državne institucije, jer to više nije i ne može biti stvar HDZ-ova Odbora za branitelje i njegovog ministarstva. Dok god policija i pravosuđe ne shvate što je državna politika, šatoraška ekipa će Registar izdajnika samoinicijativno provoditi u djelo.

Baš kao jučer kada su onima koji su zbog govora mržnje zaustavili emitiranje televizije Z1 nedvosmisleno dali do znanja da su prepoznati kao nacionalni izdajnici i da će im biti suđeno. Nimalo slučajno povorku spremnu za linč predvodio je nacist i osuđeni narko diler Velimir Bujanec, a optužnicu protiv svoje bivše studentice Mirjane Rakić zastupao je hagiograf i posilni Stepinčevog glavnog tužitelja Jakova Blaževića, Zdravko Tomac.

Pogotovo nakon Tomčevog svesrdnog angažmana u Hrvatskom nacionalnom etičkom sudištu gdje je, zajedno s njegovim predsjednikom Zvonimirom Šeparovićem, biskupom Valentinom Pozaićem, Josipom Jurčevićem, Željkom Olujićem, predsjedničinim savjetnikom za branitelje Antom Deurom, Antom Beljom, Josipom Pećarićem i drugima vodio niz teških procesa na kojima se sudilo upravo za nacionalnu izdaju! I presudilo blagopočivajućem Josipu Brozu, Stipi Mesiću, Ivi Josipoviću, Vesni Pusić, Miloradu Pupovcu, Vesni Teršelič, Carlu Bildtu, a najavljene su optužnice za Zorana Milanovića i Budimira Lončara.

Na taj način su Šeparović i Tomac postali pionirima etičke lustracije (još uvijek se, potvrđuju to Z1 i Marko Jurič, nađe prostora i potrebe i za pojedinačnim etničkim čišćenjem) koja je sada kroz HDZ-ov program »lustracije na svim razinama« postala etablirani dio programa Oreškovićeve Vlade.

Jer, kao što kaže njegov zamjenik Tomislav Karamarko, »Registar izdajnika neće biti lov na vještice nego lov na istinu«. Program i sudska praksa su dakle tu, a boga mi i kadrovi, lovci na istinu, sposobni ga provesti u djelo na svim razinama. A oni znaju tko voli a tko ne voli Hrvatsku.

Zato, na sunce s Registrom izdajnika! On postoji, poput vina je, što je stariji to je bolji, živi je organizam o kojem svakodnevno treba voditi računa i brigu, da se od stajanja ne ukiseli. Crnoja je tu bitan tek etimološki kada je u pitanju vino enologa Karamarka. Koji svoj politički sadržaj prodaje s premijerskom etiketom Tihomira Oreškovića.

In vino veritas.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.