Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Ispis članka: Krist bio u braku s Marijom Magdalenom, imena djece poznata u srijedu - Novi List

NoviList.hr

Krist bio u braku s Marijom Magdalenom, imena djece poznata u srijedu

Spis star 1500 godina

10. studeni 2014 10:31

Napisao: Portal Novilist.hr

Profesor Barrie Wilson i pisac Simcha Jacobovic nekoliko su mjeseci prevodili spomenuti tekst, u kojem navodno piše da je Isus Krist imao dvoje djece.

Krist bio u braku s Marijom Magdalenom, imena djece poznata u srijedu

 Isus Krist oženio se prostitutkom Marijom Magdalenomi i imao je djecu, pokazuje spis star gotovo 1.500 godina koji je pronađen u Britanskoj knjižnici.

Tzv. "Izgubljeno evanđelje", koje je prevedeno s aramejskog jezika, navodno otkriva zapanjujuće činjenice o obiteljskom životu Isusa Krista, piše list Sunday Times.

Profesor Barrie Wilson i pisac Simcha Jacobovic nekoliko su mjeseci prevodili spomenuti tekst, u kojem navodno piše da je Isus Krist imao dvoje djece.

Mnogi stručnjaci umanjuju povijesnu važnost biblijske figure Marije Magdalene, no prema prevoditeljima ovog spisa, ona ima mnogo veći značaj nego što se dosad mislilo. 

Marija Magdalena već se pojavljuje u ranije poznatim evanđeljima te je prisutna u mnogim trenucima Isusova života.

"Izgubljeno evanđelje" nije prvi spis koji tvrdi da je Krist oženio Mariju Magdalenu.

Nikos Kazantzakis je znio tvrdnuju o Kristovu braku 1953. u svojoj knjizi “Zadnje Kristovo iskušenje", a mnogo kasnije to je učinio i Dan Brown u knjizi "Da Vincijev kod".
Imena Isusove djece doznat ćemo u srijedu, za kada je najavljen izlazak knjige prijevoda u izdanju britanskog Pegasusa, javlja Independent.