Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
22. studenoga 2019.
Ispis članka: Hrvatska postala prva zemlja u regiji s dostupnom Google Pay uslugom. Evo što to točno znači za vas - Novi List

NoviList.hr

Hrvatska postala prva zemlja u regiji s dostupnom Google Pay uslugom. Evo što to točno znači za vas

Beskontaktno plaćanje

1. kolovoz 2018 10:20

Napisao: HINA

Za aktiviranje usluge potrebno je skinuti aplikaciju Google Pay sa Google Play Storea, a Google, prema riječima Grbavac, od korištenja te usluge u Hrvatskoj očekuje daljnje poticanje beskontaktnog plaćanja u zemlji

Foto Pixabay.com

Hrvatska je prva zemlja u Adriatic regiji s Google Pay uslugom koja omogućava plaćanje u trgovinama i na svim Google platformama, doznaje se iz Google Adriatica iz kojeg ističu da će usluga biti dostupna od 1. kolovoza.

»Riječ je o sigurnom, brzom i jednostavnom načinu plaćanja putem aplikacije, a objedinjuje usluge virtulanog novčanika i Android Paya što korisnicima donosi bolje iskustvo plaćanja«, istaknule su predstavnice Google Adriatica Ivana Grbavac i Alzbeta Houzarova.

Tu nema nikakve fizičke kartice za plaćanje nego se sve odvija beskontaktnim putem uz pametni telefon i aplikaciju. Za sada je usluga podržana od strane PBZ online bankarstva i Visa Inspire kartice, a trenutno je Google predstavlja u suradnji sa PBZ-om, dok je u planu i suradnja s drugim bankama.

Usluga je početno dostupna samo za Android pametne telefone, a Grbavac najavljuje da će u budućnosti uslugu nastojati omogućiti i za korisnike iPhonea te drugih banaka.

Za aktiviranje usluge potrebno je skinuti aplikaciju Google Pay sa Google Play Storea, a Google, prema riječima Grbavac, od korištenja te usluge u Hrvatskoj očekuje daljnje poticanje beskontaktnog plaćanja u zemlji i digitalnih vještina, kao i da imaju bolje iskustvo u tom plaćanju.

»Kada god pokrenemo neku novu uslugu u nekoj državi očekujemo i povratne informacije od korisnika jer uz to i naše su usluge bolje«, poručila je Grbavac, napominjući da je ta usluga već dostupna u 20 zemalja svijeta.

Hrvatsku su za to kao prvu zemlju u regiji izabrali jer, kako ističe, tu vide određene pomake naprijed i rast, kao i veliki potencijal zemlje, što je uz veliki postotak korištenja pametnih telefona, interneta i porast beskontaktnog plaćanja 'odlučilo' da uslugu tu prvo i ponude.