Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Ispis članka: Viralni hit: Virtuoz na harmonici genijalno 'skinuo' mentalitete svih naroda bivše Jugoslavije - Novi List

NoviList.hr

Viralni hit: Virtuoz na harmonici genijalno 'skinuo' mentalitete svih naroda bivše Jugoslavije

Majstor

10. veljača 2019 15:21

Napisao: Portal Novilist.hr

Svirajući Zvončiće na nevjerojatno simpatičan način predstavio je Hrvate, Bosance, Srbe, Crnogorce, Makedonce i Slovence

Foto Screenshot Twitter

RIJEKA Samir Nurkić iz Zagreba pravi je virtuouz na harmonici. Njegov video u kojem je briljantno skinuo mentalitet svih šest naroda bivše Jugoslavije, i to svirajući Zvončiće masovno se dijeli na društvenim mrežama. 

Na nevjerojatno simpatičan način predstavio je tako Hrvate, Bosance, Srbe, Crnogorce, Makedonce i Slovence. 

Njegova objašnjenja daju poseban šarm cijelom videu, iako odsvirao je to sve tako majstorski da bi zasigurno svi i bez dodatnih pojašnjejna pogodili na koji se narod odnosi određena melodija.

“Kod nas u Hrvatskoj to sve zvuči po pe-esu. Nema tu puno dodavanja, znači, buraz nemreš mi to dirat”, kaže Samir Nurkić pa krene u klasičnu izvedbu popularne božićne pjesme.

Nakon toga govori kako jaran, Bosanac, pak totalno emotivno doživljava pjesmu, što se i čuje, ali i vidi po njegovoj prepoznatljivoj ekspresiji lica, piše Telegram.

Srbi se, kaže Samir, uvijek hvataju u kolo, dok je pak Makedoncima uvijek fešta jer su jako veseo narord. Crnogorci su dramatični, pa čak i kad su Zvončići u pitanju. 

A Slovenci? Oni su priča za sebe.

“Slovenci su skroz poludili”, kaže Samir, a onda krene izvoditi kompoziciju u suludoj polka verziji.

Po objavi videa, Samir je ubrzo postao pravi regionalni hit. Neke je toliko oduševio da su bez dileme zaključili: "Svirat će mi na svadbi".