Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. listopada 2019.
Ispis članka: Točno zna datum kada će umrijeti. Ova Francuskinja (74) platit će eutanaziju jer joj seks više nije dobar - Novi List

NoviList.hr

Točno zna datum kada će umrijeti. Ova Francuskinja (74) platit će eutanaziju jer joj seks više nije dobar

Bizarna priča

11. rujan 2018 07:51

Napisao: P. N.

Foto Facebook

Francuskinja Jacqueline Jencquel vjerojatno je trenutno jedini čovjek na svijetu koji točno zna kada će umrijeti. Sada ima 74 godine, a odlučila je umrijeti u siječnju 2020. godine. 

Tvrdi da će u tada posljednji put slaviti sa suprugom i trojicom sinova, nakon čega će se, iako je potpuno zdrava, zaputiti u Švicarsku gdje će biti eutanazirana. To će platiti 10 tisuća švicarskih franaka.

- Dobro sam o svemu razmislila. Čovjek je sa 76 godina star i ne može biti više potpuno zdrav. Kvaliteta života znatno pada. Ja to već sad vidim po svojem seksualnom životu koji nije tako dobar koliko bih ja htjela. Uživala sam u životu i sada želim umrijeti prije nego osjetim sve terete starosti. Ne želim umjesto strasti osjećati sažaljenje - kaže ova Francuskinja. 

Da ova bizarna priča bude još bizarnija, jedan od njenih sinova je režiser koji će snimati majku zadnjih godinu dana života. Suprug Jürgen ju podupire u odluci.

- Njezin je život kao knjiga. Otvorila ju je na prvoj stranici i sada ju želi zatvoriti - kaže suprug, a prenose 24 sata.