Brzo i jednostavno

USKRŠNJI RUČAK Donosimo tri priloga koji će se odlično slagati uz svečanu pečenku

P. N.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Imamo odlične prijedloge za dodatak bogatom blagdanskom ručku



Pripremate pečenku za Uskrs, ali nemate ideje uz što biste je mogli poslužiti? Donosimo vam odlične prijedloge za brze i jednostavne priloge koji će biti odličan dodatak na bogatom blagdanskom stolu.


1. Salata s crvenim grahom


Sastojci:


1 konzerva crvenog graha




1 konzerva slanutka


1 crvena paprika


1 krastavac


peršin


glavica zelene salate


Za preljev:


1/3 šalice maslinovog ulja


1/3 šalice limunovog soka


2 žlice Dijon senfa


2 žlice meda


3 češnja češnjaka, nasjeckanih


1 žličica soli


¼ žličice papra


Slanutak i crveni grah isperite hladnom vodom i ocijedite. Operite salatu, procijedite i razlomite na manje dijelove. Nasjeckajte peršin,. papriku narežite na trakice, a krastavac na kolutiće. Uvećoj zdjeli sjedinite sastojke. Pripremite preljev za salatu tako što ćete sve sastojke staviti u posudu s poklopcem i dobro protresti, a zatim poškropiti po pripremljenoj salati.



2.Caprese “ražnjići”


Sastojci:


500 g cherry rajčica


300 g mozzarella sira


svježi listovi bosiljka


aceto balsamico


štapići za ražnjiće


Rajčice prepolovite, mozzarellu narežite na ploške, a bosiljak narežite na trakice. Na svaki štapić nabodite rajčicu, komadić mozzarelle i bosiljak te ponovite postupak. Posložite ražnjiće na tanjur i poškropite acetom te po želji začinite solju i paprom.



3.Gratinirana brokula s krumpirom


Sastojci:


1 glavica brokule


2 mrkve


6 krumpira


Za bechamel:


10 dkg maslaca


6 žlica brašna


3 dcl mlijeka


prstohvat muškatnog oraščića


Mrkvu i krumpir narežite na komadiće i prkuhajte u slanoj vodi. Brokulu natrgajte na cvjetiće i kratko prokuhajte u slanoj vodi. Ocijedite, rasporedite po pladnju i premažite maslacem. Bechamel pripremite tako što ćete u posudi rastopiti maslac, dodati brašno i zaliti mlijekom miješajući da se ne stvore grudice te zatim posuti muškatnim oraščićem. Povrće zalijte umakom i pecite 20 minuta na 180º C.



Foto: Pixabay


uskrs, uskršnji ručak, prilog uz pečenje