Prefino

Tajna je u temperaturi pečenja: Isprobajte Darijin cheesecake za najmilije

P. N.

Izvor: Unsplash

Izvor: Unsplash



Za svaki dobar kolač potrebna je strpljivost, pažljivo biranje temperature i vremena pečenja te pomno biran omjer sastojaka. Donosimo recept za odličnu tortu od sira koju ćete vrlo jednostavno pripremiti ako pažljivo pratite upute. Osim što je ukusna, svojim izgledom napravit će od vas pravog ´cheesecake´ majstora.


Sastojci za biskvit:


200 grama čajnih kolutića5 žlica smeđeg šećera120 grama maslaca

Sastojci za kremu 1:


500 grama Mascarponea1 limun2 jaja2 vanilin šećera4 žlice šećera u prahu

Sastojci za kremu 2:


400 grama milerama1 vanilin šećer2 žlice šećera u prahu1 vrećica želatina

Priprema:


Za biskvit: Obložite dno okruglog kalupa za torte masnim papirom. Smrvite kekse i otopite maslac. Dodajte šećer. Pomiješajte u kompaktnu smjesu. Pecite na 250 stupnjeva desetak minuta dok biskvit ne porumeni.


Za kremu 1: Pomiješati Mascarpone, jaja, vanilin šećer u prahu i naribane korice od limuna. Preliti preko biskvita. Smanjiti temperaturu na 170 stupnjeva i peći 20-ak minuta.


Za kremu 2: Želatinu pripremiti prema uputstvima na vrećici i umiješati mikserom s mileramom i šećerom.Preliti preko kreme 2 kada je gotova. Staviti cheesecake u frižider na otprilike pet sati.

Po želji možete dodati preljev od šumskog voća.