Foto: @dennistheprescott Instagram
Tjestenina u finom, kremastom umaku bit će savršen izbor za ručak ili večeru u kojem će uživati cijela obitelj
Hladni dani kao stvoreni su za uživanje u toplim i zasitnim obrocima. Ove neodoljive pappardelle u finom, kremastom umaku bit će savršen izbor za ručak ili večeru u kojem će uživati cijela obitelj. Gljive i listovi špinata u bijelom umaku savršeno će odgovarati uz skuhanu tjesteninu, a limunova korica i češnjak u ovoj će kombinaciji razbuditi sva vaša osjetila.
Sastojci:
6 žlica maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 bijeli luk, sitno nasjeckan
4 češnja češnjaka, sitno nasjeckanih
¼ šalice suhog bijelog vina
450 g gljiva (po izboru)
naribana korica limuna
1 i ½ šalica vrhnja (za kuhanje ili za šlag)
1/2 šalice naribanog parmezana
2 šalice špinata
¼ šalice svježeg peršina, sitno nasjeckanog
450 g pappardella
sol, papar
Priprema:
1. Vodu koju ste posolili zakuhajte do vrenja.
2. Zagrijte tavu, a zatim na srednje jakoj vatri otopite 3 žlice maslaca skupa s jednom žlicom maslinovog ulja. Dodajte luk, posolite i dinstajte često miješajući 4-5 minuta.
3. Dodajte češnjak, kratko popržite, a zatim ulijte vino. Kuhajte dok se vino ne reducira, otprilike dvije minute.
4. Dodajte ostatak maslaca i maslinovog ulja, a zatim i gljive. Kuhajte često miješajući dok gljive ne omekšaju i počnu poprimati lagano smeđu boju, otprilike 5 minuta. Umiješajte vrhnje, naribanu koricu limuna i parmezan, a zatim smanjite vatru. Začinite solju i paprom i kuhajte umak 5-6 minuta dok se malo ne zgusne.
5. Tjesteninu skuhajte
6. Umiješajte listove opranog špinata u umak i kuhajte 30 sekundi, a zatim dodajte nasjeckani peršin. Umiješajte tjesteninu, dobro promiješajte i dodajte malo limunovog soka i papra. Dobar tek!
Izvor/foto: dennistheprescott. com