Ušao u redakciju i napao

Nožem napadnuta radijska novinarka koja je kritizirala rusku vlast

Hina

Policija je uhvatila napadača / Reuters

Policija je uhvatila napadača / Reuters

Tatjana Felgengauer (32) »hospitalizirana je, rekli su nam da njezin život nije u opasnosti«, istaknuo je Aleksej Venediktov. Napadač je naknadno priveden



MOSKVA Voditeljicu ruskog radija Eho Moskve, kritičnu spram Kremlja, napao je nožem u ponedjeljak nepoznati muškarac koji je ušao u redakciju ali je naknadno priveden, kazao je glavni urednik te radijske postaje.


Tatjana Felgengauer (32) »hospitalizirana je, rekli su nam da njezin život nije u opasnosti«, istaknuo je Aleksej Venediktov.


Napadač se sukobio s čuvarom zgrade prije nego se popeo u prostorije radijske postaje, u središtu Moskve, i »ubo nožem u vrat voditeljicu Tatjanu Felgengauer«, po istom izvoru.




»Nemamo pojma tko je taj muškarac«, kazao je Venediktov ističući da ga je djelatnik sigurnosti radijske postaje zaustavio i izručio policiji.


Radio Eho Moskve, prva slobodna postaja otvorena 1990. prije pada sovjetskog režima, pod nadzorom je plinske tvrtke Gazprom od 2001., godinu dana nakon dolaska na vlast Vladimira Putina.


Postaja je uspjela ostati dosad glavni ruski radio koji nudi nezavisna stajališta u medijskom okruženju u kojem su velike tv postaje pod nadzorom.