Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Ispis članka: Mick Jagger: Britanija bi dugoročno mogla profitirati ako izađe iz EU-a - Novi List

NoviList.hr

Mick Jagger: Britanija bi dugoročno mogla profitirati ako izađe iz EU-a

Ostati ili izaći

6. travanj 2016 11:11

Napisao: HINA

Za izlazak Velike Britanije iz Europske unije zalaže se Mick Jagger, Michael Caine i Jeremy Clarkson, dok su za ostanak u europskom društvu Emma Thomson i Michael Gambon

Slavni roker Mick Jagger je za izlazak Velike Britanije iz EU / REUTERS

 Mnogi se slavni Britanci javno izjašnjavaju jesu li za ostanak u Europskoj uniji ili napuštanje zajednice, pred referendum o Brexitu koji će se održati 23. lipnja, a stvar nije mogla proći ni bez Micka Jaggera koji smatra da bi Velika Britanija nakon početnih teškoća na dugi rok mogla profitirati ako napusti EU.

Ako na referendumu bude više glasova za odlazak, mislim da meni osobno ne bi predstavljalo neku veliku razliku, ali bi učinci za nacionalni interes mogli biti pozitivni dugoročno, kazao je Jagger na otvaranju izložbe o Rolling Stonesima u Londonu, dodavši da bi na početku moglo biti nekih turbulencija zbog napuštanja članstva, ali bi se one postupno prevladale.

Pitanje je bi li David Cameron raspisao referendum danas, kad su prema ispitivanjima izjednačeni oni koji su za ostanak i oni koji mu se protive, dodao je legendarni roker, budući da je britanski premijer u kampanji kojom želi uvjeriti svoje državljane da glasuju za ostanak u EU-u.

Protiv ostanka Ujedinjenog Kraljevstva u EU-u izjasnio se i glumac Michael Caine, te televizijska zvijezda Jeremy Clarkson.

Za ostanak svoje domovine u europskom društvu najenergičnije se dosad javno založila holivudska zvijezda Emma Thomson, a za ostanak je i glumac Michael Gambon, najpoznatiji po ulozi u filmovima o Harryju Potteru.