Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
26. siječnja 2020.
Ispis članka: Umirovljenici sami postavili rukohvat na strme stube u Kraljevici - Novi List

NoviList.hr

Umirovljenici sami postavili rukohvat na strme stube u Kraljevici

Aktivni penzioneri

29. listopad 2019 18:46

Napisao: Biljana Savić

Neumorni umirovljenici u radnoj akciji

KRALJEVICA - Članovi Stranke umirovljenika Kraljevice ponovo su u radnoj akciji. Zapravo, oni su neumorni, nikad nisu ni prestali s radnim akcijama i samo ih nastavljaju; konstantno, tijekom cijele godine provode dobrovoljne radne akcije, bilo da je riječ o čišćenju okoliša ili bojenju klupa i ograda, i to ne samo u svom gradu, već i u susjednim mjestima – u Bakarcu, na Križišću...

Krajem prošle godine u anketi pri planiranju proračuna grada Kraljevice, dopredsjednica ove stranke Nada Cindić-Tišma predložila je, između ostaloga, postavljanje rukohvata na stepenice između Jakovčićeve i Ulice Dražina, jer su dugačke, strme i opasne, posebice zimi.

Grad Kraljevica ovoga je mjeseca izdvojio sredstva i kupio potreban materijal, a ostalo je bilo na članovima stranke umirovljenika koji su sami odradili kompletnu postavku rukohvata – mjerili, krojili, sastavljali, punktali, varili te ugradili cijev u beton, a zatim i obojili i time Gradu Kraljevici uštedjeli pristojnu svotu novca.

Uz stepenice se nalazi i jedina kamena špina, kao podsjetnik na stara vremena. Bila je zapuštena, pa su umirovljenici očistili i špinu i okoliš oko nje.