Bogat program

RIJEKA ADVENT ZA SVE UZRASTE Gastrofešte, koncerti, sajam, živa glazba…

Ljiljana Hlača

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Rijeka Advent ove godine započet će 1. prosinca uz bravure Prvih riječkih mažoretkinja i energični nastup Koktelsa na riječkom Korzu, najavili su  na tiskovnoj konferenciji sudionici i organizatori Adventa Doris Šajn, Ines Boban Štiglić, Andrej Radelj, Darija Šetula i Damir Radonić. Od tada će biti u funkciji i dekoracija koja je postavljena po gradu. Ove godine uz Trsatsku gradinu nakit je dobio i novouređen Pavlinski trg.


Ove godine adventska događanja traju do 7. siječnja, jednako kao lani, a manifestacija donosi 115 različitih programa. Najavljene su gastrofešte, koncerti, božićni sajam, razni zabavni sadržaji za djecu, ples, predstave. Svoj doprinos dat će i riječki ugostitelji koji su se odlučili pridružiti cijelom tom blagdanskom šušuru. Pa će tako Public pub na Trgu sv. Barbare nuditi živu glazbu i odabirom pjesama pokušati ponuditi riječku autentičnost za blagdane.


Na Koblerovom trgu 3. prosinca upalit će se prva adventska svijeća, a 23. prosinca bit će uprizorenje i živih jaslica u izvedbi Zajednice Krista Kralja. Svoja vrata klizalište Morska pahuljica otvara 1. prosinca. Jutarnji termini su za škole i vrtiće, a popodnevni za građanstvo. Klizalište će raditi i tijekom blagdana a i ove godine će ga posjetiti Sveti Nikola koji će tom prilikom mališanima podijeliti slatke darove.

Voditeljica Ureda Grada Doris Šajn podsjetila je da je doček nove 2018. godine na otvorenome 23. po redu a za novogodišnji šušur pobrinut će se – Boris Štok, Jinxsi te za kraj Crvena jabuka. Cijeli program može se iščitati na posebnoj web stranici www.rijekaadvent.com.