Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
16. rujna 2019.
Ispis članka: Preminuo Radoje Petković, potpredsjednik VSNM-a Grada Kastva koji je brutalno pretučen na Viškovu - Novi List

NoviList.hr

Preminuo Radoje Petković, potpredsjednik VSNM-a Grada Kastva koji je brutalno pretučen na Viškovu

Podlegao ozljedama

10. lipanj 2019 11:57

Napisao: P. N.

Petković je napadnut prije nekoliko tjedana na Viškovu od strane Ilije Glavića

Radoje Petković, Foto: Facebook Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije

Radoje Petković, istaknuti član srpske zajednice, potpredsjednik VSNM Grada Kastva i dugogodišnji član SDSS-a izgubio je bitku za život i podlegao ozljedama dobivenim u brutalnom napadu na Viškovu, objavljeno je na Facebook stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Podsjetimo, Petković je napadnut prije nekoliko tjedana na Viškovu nakon sukoba s Ilijom Glavićem. Posvadili su se u kafiću, a kada se Radoje Petković počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta, Glavić je krenuo za njim, sustigao ga i povukao rukom prema sebi kako ne bi ušao u svoj auto.

Trenutak kasnije Glavić mu je, sumnja se, zadao udarac u lice, od kojeg je napadnuti počeo padati. Glavić ga je pridržao rukom da ne padne na tlo pa mu zadao još jedan udarac šakom u lice. Tada je nesretni Petković pao na tlo.

Uspio se nekako pridignuti, no napadač nije odustao, ponovo je krenuo prema njemu. Zadao je 15 godina starijem muškarcu novi udarac šakom u lice, nanovo u istu desnu stranu.

Nakon toga je nesretnik izgubio svijest i pao na tlo.

Tadašnje izjave Milana Erakovića, pravnog savjetnika SNV-a u Rijeci, sugerirale su da je moguće da je napad bio etnički motiviran.

- Moguće da je napad etnički motiviran, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svjedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, vjerojatno napadač ne bi bio ni identificiran - kaže Eraković.

Mjesto i vrijeme komemoracije biti će naknadno objavljeni.