Poslali mu pismo

Ovršni ustanak Komadini: ‘Suzama se uspavljujemo, a vi nam nećete pomoći. Vama na čast’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

Ne znate, jer vas ne zanima, nemate vremena ili nešto treće. Mi znamo gospodine Komadina, mi znamo sve što smo sad vas pitali, i mi vam nudimo rješenje, ali nismo vrijedni vaše pažnje, pisala je Udruga Ovršni ustanak Komadini



RIJEKA Udruga Ovršni ustanak otvorenim pismom obratila se županu Zlatku Komadini. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.


“Pitamo se, je li važniji život i egzistencija vaših sugrađana ili brojanje koraka prema EU parlamentu – Župane Zlatko Komadina?


Dok vam Udruga Ovršni nudi rješenja u svrhu spašavanja života mnogobrojnih obitelji u vašoj županiji, vi niste u stanju odgovoriti na naše upite i molbe, pa čak ni elektroničkom poštom. Teško je to, razumijemo, pritisnuti par tipkica i poslati nam odgovor u svrhu spašavanja VAŠIH sugrađana!! Lakše je prepustiti te ljude i njihove obitelji očaju. Vi jednostavno nemate vremena, ne stignete, ne želite, šta god bilo od navedenog, govori o vama kao županu sve, pa čak i previše.




Pitamo vas, znate li kako je ljudima čiji član obitelji radi u 3. Maju, kako oni preživljavaju dok se vi prešetavate i kupujete vrijeme za odlazak u EU parlament? Znate li koliki je broj vaših sugrađana ovršeno i blokirani su im računi jer nemaju plaće da pokriju tekuće troškove, a rade? Znate li koliki je broj radnika 3.Maja kojima prijeti deložacija?


Znate li koliko njih usred noći zaviruje u kontejnere da bi mogli svojoj djeci priuštiti barem jedan obrok? Znate li kako se osjećaju očevi, muževi koji ne mogu prehraniti svoju obitelj? Ne znate, jer vas ne zanima, nemate vremena ili nešto treće. Mi znamo gospodine Komadina, mi znamo sve što smo sad vas pitali, i mi vam nudimo rješenje, ali nismo vrijedni vaše pažnje.


30. rujna 2018.godine u Primorsko-goranskoj županiji bilo je blokirano 17.0433 građana. Županija ima 5,89% blokiranih građana po broju stanovnika te se nalazi na nezavidnom 5. mjestu po tom kriteriju u Republici Hrvatskoj. I svakim danom broj blokiranih i ovršenih sve više raste. Dok se oni noć, za noć suzama uspavljuju, nadamo se da vi imate laki san jer eto ni danas im niste pomogli, a da ste željeli, mogli ste. Vama na čast.”