Zagađenje

Onečišćeno more Bakarskog zaljeva, stiglo plovilo Dezinsekcije

P. N.

Snimio čitatelj

Snimio čitatelj

Iz Dezinsekcije su kasnije lučkom kapetanu potvrdili kako je njihovo plovilo bilo na intervenciji i ponovno poslano na onečišćeni dio akvatorija, radi utvrđivanja trenutnog stanja



Danas su se u moru Bakarskog zaljeva pojavile mrlje, na koje je jedan građanin odmah upozorio inspektora zaštite okoliša. 


‘Državni inspektorat je  zaprimio predstavku kojom se ukazuje na onečišćenje mora. S obzirom da opisana problematika nije regulirana propisima koje je ovlaštena nadzirati inspekcija zaštite okoliša, predstavka se dostavlja na postupanje lučkoj kapetaniji’, piše u dopisu dežurnog inspektora zaštite okoliša upućenom zabrinutom građaninu.


Oglasio se potom lučki kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar. 




‘Inspektor sigurnosti plovidbe LK Rijeka odmah je upućen na lice mjesta radi utvrđivanja činjeničnog stanja. Utvrđeno je onečišćenje mora, ali nije riječ o uljnom onečišćenju, već o onečišćenju česticama s terminala za rasuti teret u Bakru. Također je na onečišćeno područje upućeno i plovilo Dezinsekcije. Počinitelj će bit prekršajno sankcioniran’, napisao je lučki kapetan Darko Glažar. 


Iz Dezinsekcije su kasnije lučkom kapetanu potvrdili kako je njihovo plovilo bilo na intervenciji i ponovno poslano na onečišćeni dio akvatorija, radi utvrđivanja trenutnog stanja.