Pomozimo beskućnicima

Od nedjelje u prodaji ulaznice za koncert ‘Rijeka milosti’

Ingrid Šestan Kučić

Organizatori su Depaul Hrvatska i Nadbiskupija – Fra Dominik Iličić, Veronika Mila Popić i vlč. Josip Pende / Snimio Marko GRACIN

Organizatori su Depaul Hrvatska i Nadbiskupija – Fra Dominik Iličić, Veronika Mila Popić i vlč. Josip Pende / Snimio Marko GRACIN

Ulaznice, po cijeni od 50 kuna, bit će u prodaji od nedjelje, 13. siječnja, u svim župnim uredima, Kući utočišta, Centru za mlade »Bl. Miroslav Bulešić«, a ulaz za djecu do 10 godina bit će besplatan



RIJEKA Rijeka će, na jedan dan, 8. veljače, biti centar moderne duhovne glazbe, jer kako je na konferenciji za novinare najavio povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende, u dvorani »Dinko Lukarić« na Kozali održat će se s početkom u 20 sati veliki slavljenički koncert »Rijeka milosti«.


Riječ je o prvom slavljeničkom duhovnom koncertu u Rijeci koji ima i humanitarni karakter, jer će prikupljena sredstva biti namijenjena riječkoj Kući utočišta, a nastupit će Petar Buljan, fra Marin Karačić, Amorose, SKAC bend iz Splita, Zbor mladih Riječke nadbiskupije, Duhovni kutak, Božja slava bend, Zajednica Krista Kralja i Rahela Grozdanov.


Ulaznice, po cijeni od 50 kuna, bit će u prodaji od nedjelje, 13. siječnja, u svim župnim uredima, Kući utočišta, Centru za mlade »Bl. Miroslav Bulešić«, a ulaz za djecu do 10 godina bit će besplatan.




Koncert zajednički organiziraju Depaul Hrvatska i Ured za mlade Riječke nadbiskupije, a pojašnjavajući kako Depaul pomaže beskućnicima i osobama koje su u riziku beskućništva voditeljica Kuće utočišta s.dr. Veronika Mila Popić, istaknula je da je glavni cilj smanjiti broj riječkih beskućnika do 2020. godine.


– Prihod koncerta namijenjen je osnovnim potrebama riječke Kuće utočišta koja svakodnevno skrbi o osamdesetak osoba, uglavnom beskućnika, a dnevno podijelimo 120 obroka. Kuća će od prikupljenih sredstava kupiti hranu i higijenske potrepštine za korisnike, jer riječ je o mjestu na kojem čovjek s ulice može doći i dobiti temeljne životne uvjete, hranu i higijenu. Pružamo i mogućnost različitih oblika savjetovanja, a prvi konkretni koraci u smanjenju broja riječkih beskućnika već su učinjeni. U nekoliko smo navrata tijekom noći obišli riječke ulice pomažući beskućnicima, kazala je Popić.


Koncert je dio inicijative »Mjesto koje zovemo dom« u okviru koje Depaul i Kuća utočišta od lipnja prošle godine rade na radikalnom smanjenju broja beskućnika na riječkim ulicama, a studentski kapelan fra Ivan Dominik Iličić istaknuo je kako »Rijeka milosti« ima i ekumenski karakter.