Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
18. veljače 2020.
Ispis članka: Obilježena 23. godišnjica stupanja, koračanja i plesa: Mažoretkinje položile zakletvu - Novi List

NoviList.hr

Obilježena 23. godišnjica stupanja, koračanja i plesa: Mažoretkinje položile zakletvu

Kapijada

17. lipanj 2018 18:05

Napisao: Marija Duvnjak

Foto M. Gracin

RIJEKA U sklopu programa obilježavanja Dana sv. Vida, Prve riječke mažoretkinje proslavile su 23. godišnjicu uspješnog stupanja, koračanja i plesa. Na Korzu ispred zgrade Gradskog poglavarstva održana je, sada već tradicionalna, Kapijada – događaj svečanog polaganja zakletve kojem je, uz stotinjak mažoretkinja, prisustvovao i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Zakletvom »Ja, Prva riječka mažoretkinja, prisežen tebi, vojeni grade, da ću svojun mladosti kraset tvoje letnjice, domaćin kanton i dragin ča činit da se ne pozabe stari užanci. Ti va moje, ja va tvoje duše hodit ćemo vavek naprvo!« mažoretkinje, jedan od simbola Rijeke i pratilac gradskih manifestacija, položile su obećanje Gradu i izmamile pljesak podrške okupljenih.

G1606MG22

Gradonačelnik Obersnel je zahvalio riječkim djevojkama na dugogodišnjem predstavljanju Rijeke, te im čestitao na tome što uvijek iz- početka iznenađuju svojim postignućima na svim natjecanjima, ali i na svim Riječkim događanjima. Zaželio im je da '»svoju vedrinu, veselje i znanje prenose iz generacije u generaciju kao što su to i do sada činile«.

G1606MG20