Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
26. siječnja 2020.
Ispis članka: Obersnel o talijanskoj zastavi na Gradini: ''Iz kojekakvih rupa proviruje polusvijet koji bi svojatao tuđe teritorije'' - Novi List

NoviList.hr

Obersnel o talijanskoj zastavi na Gradini: ''Iz kojekakvih rupa proviruje polusvijet koji bi svojatao tuđe teritorije''

Gradonačelnik osudio čin

29. lipanj 2019 19:10

Napisao: P. N.

Foto V. Karuza

„Vješanje talijanske zastave na Trsatsku gradinu tek je kukavički pokušaj provokacije u režiji nekolicine mladića koji čak nisu imali hrabrosti pokazati svoja lica u videu kojim se hvale svojim bijednim postupkom. Rijeka je hrvatski grad i uvijek će to biti.  

 

Nažalost, slične poruke u posljednje vrijeme slušamo i od visoko pozicioniranih političara susjednih zemalja. Isto tako, činjenica je da se diljem Europe i svijeta pa tako i u Hrvatskoj, šire ideje koje uporište imaju u nacionalizmu i fašizmu i da iz kojekakvih rupa proviruje polusvijet koji bi svojatao tuđe teritorije, susjedima brojao krvna zrnca i dijelio pravdu na osnovu boje kože, nacionalnosti, vjere... Vjerujem da je upravo takva klima ohrabrila i ovu smiješnu trojku koja zamućenih lica svojata naš grad i čiji postupak najoštrije osuđujem. 

 

Isto tako, upravo radi takve klime u društvu, svi mi moramo dobro razmisliti kakvu budućnost želimo i svojim načinom života, postupcima i razmišljanjima pokušati utjecati na zaustavljanje širenja opasnih ideja, kako bi i u godinama koje dolaze živjeli u slobodi, prihvaćanju, miru i toleranciji“, stoji u priopćenju gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela u povodu vješanja talijanske zastave na Trsatsku gradinu.