Misa u katedrali sv. Vida

Nadbiskup Devčić: Poželimo da se Rijeka dobro pripremi za EPK 2020.

Hina

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Čestitajući Božić, nadbiskup je zahvalio svima i poželio da se Rijeka dobro pripremi za Europsku prijestolnicu kulture 2020. te »da se tom prigodom o našoj domovini puno ljepoga čuje i spozna.«



RIJEKA Riječki nadbiskup Ivan Devčić pozvao je vjernike u propovijedi na božićnoj misi u katedrali sv. Vida da svetu radost Božića i novorođenoga Isusa požele jedni drugima i donesu je svima ožalošćenima, bolesnima i siromašnima.


Devčić je pozvao sve vjernike da u božićnoj noći i s anđelima navješćuju, javljaju blagovijest o rođenju Krista Gospodina, veliku radost za sav narod.


Čestitajući Božić, nadbiskup je zahvalio svima i poželio da se Rijeka dobro pripremi za Europsku prijestolnicu kulture 2020. te »da se tom prigodom o našoj domovini puno lijepoga čuje i spozna.«


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA





Rektor katedrale sv. Vida Matija Matičić naglasio je na kraju mise da je bit Božića u pomaganju, biti tu za čovjeka i sjetiti se potrebitih i usamljenih. Kako je rekao, ove godine, na ručku i na misi u riječkoj prvostolnici ugošćena je nekolicina izbjeglica iz Afganistana, u sklopu projekta Isusovačke službe za izbjeglice. Pozvao je nazočne da za sljedeće blagdane otvore svoja vrata, nekoga ugoste i pomognu.