Ne vraća novac

Na ovaj parkirni aparat u Rijeci idite samo s točnim iznosom: Naime, neće vam vratiti kusur

Ljiljana Hlača

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA – Automati za naplatu parkiranja Rijeka plusa na Gomili – kao i na ostalim otvorenim parkiralištima bez rampe – primaju samo kovanice i ne vraćaju ostatak. To je mnoge iznenadilo, ali i naljutilo. Navodno je potražnja za sitnišem u tom dijelo grada velika, a najviše su na udaru okolni kafići koji su zatrpani molbama za »usitnjavanje« papirnatih novčanica.


– Za kupnju parkirne karte na otvorenom parkiralištu potrebno je ubaciti točan iznos. Ukoliko se ubaci više, parkirni automat razmjerno ubačenom iznosu će izdati i parkirnu karticu, navode u ovom poduzeću. Ne navode zašto su se odlučili da parkirališta ovog tipa imaju ovakvu vrstu opreme, kada druga parkirališta imaju drukčije uređaje – gdje se čak može provući i kreditna kartica. Podsjetimo, od 1. srpnja 2019. godine parkiralište Gomila postalo je otvoreno parkiralište i pripada 0b. zoni parkiranja. Radno vrijeme parkirališta je od 7 sati radnim danom, te subotom od 7 do 14 sati. Cijena parkiranja je 7 kuna po satu. Korisnici mogu kupiti i cjelodnevnu kartu za parkiranje u iznosu od 56 kuna koja vrijedi do kraja radnog vremena parkirališta.


Inače, na parkiralištima Delta i Školjić postavljene su automatske blagajne koje primaju novčanice i kovanice i vraćaju ostatak novca. Na automatskoj blagajni koja je postavljena na parkiralištu Školjić, kao i u garažama Zagrad B, Ciottina i Kantrida korisnici mogu za parkiranje koristiti karticu. Oni koji znaju da će koristiti parkiralište na Gomili, a već znaju da neće imati točan iznos – možda je najbolje da kupe parkirnu karte putem mobilne aplikacije Paydo, tu je zatim opcija m-parking, odnosno Erste Wallet usluga ili kartu kupiti na kioscima Tiska te iNovina.