Tečaj domaće kuhinje

Mladi chef s Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč uči Riječane kuhanju na tečaju u KuHarmoniji

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Ekskluzivni tečaj domaće kuhinje Denija Srdoča, zbog povećanog interesa, održat će se u dva termina 30. rujna i 7. listopada u KuHarmoniji



Deni Srdoč chef je kuhinje restorana Draga Di Lovrana i dobitnik prestižne Michelinove zvjezdice, a njegov tečaj domaće kuhinje samo je jedan u nizu programa nove sezone riječkog centra za kulinarstvo i osobni razvoj KuHarmonija.


Tečajevi u KuHarmoniji, svima koji uživaju u kuhanju, nude jedinstvenu priliku za susret s profesionalnim kuharima različitih specijalnosti u opuštenoj atmosferi uz individualni pristup radu.


Ekskluzivni tečaj domaće kuhinje Denija Srdoča, zbog povećanog interesa, održat će se u dva termina 30. rujna i 7. listopada u KuHarmoniji.




– U Michelinovom pojašnjenju stoji kako mladi chef preferira lokalne namirnice i lokalne recepte koje prezentira na iznimno moderan način, a KuHarmonija upravo to prepoznaje kao ono čemu svatko od nas teži u udobnosti vlastite kuhinje.


Osim nekoliko specijaliteta, zanimljivo je da će polaznici tečaja izrađivati vlastitu skutu koju će odmah koristiti i u pripremi jela. Kako bi osigurali kvalitetne namirnice za besprijekoran rezultat, u organizaciju tečaja uključen je i prvi riječki zero-waste dućan Špajza koji nudi veliki izbor certificiranih domaćih proizvoda hrvatskog porijekla, kažu u KuHarmoniji.


Prijave za tečaj primaju se na svim web lokacijama KuHarmonije ili na [email protected]. Tečajevi kuhanja u KuHarmoniji odvijaju se u posebno opremljenom prostoru gdje svaki polaznik samostalno priprema jela uz razne predavače iz svih segmenata gastronomije.


Prilika je to i da mnogi zaljubljenici u kuhanje koji prate TV i internet izvore upoznaju svoje omiljene gastro-zvijezde, napominju u KuHarmoniji.


Za one koji žele kontinuirano usavršavati svoje vještine i proširiti spektar recepata, tu su i redovni tečajevi kuhanja za sve uzraste i razine predznanja, vođeni stalnim stručnim osobljem KuHarmonije.


– U protekle 3 godine tečajevi kuhanja potaknuli su mnoge Riječane na promjene u vlastitoj kuhinji, otvorili nove vidike kroz različite svjetske kuhinje, ali i inspirirali mlade na odmak od brzih i nekvalitetnih obroka Jesenska shema donosi ekskluzivna gostovanja profesionalnih chefova, susrete s food-blogerima iz cijele Hrvatske, a iz programa “Znanje i emocija” izdvaja se koncept glazbenika-kuhara.


Iznenađujuće velik broj glazbenika s riječke scene uživa u kuhanju, neki su se i okušali u vođenju restorana, a uskoro će se otkriti oni koji su se rado odazvali približiti svojoj publici i kroz radionice u KuHarmoniji, kažu u KuHarmoniji.


Još jedan novitet dolazi iz kreativne suradnje KuHarmonije i Špajza – zero waste dućana. Zajedničkim naporima osmišljen je zero waste koncept tečajeva kuhanja, koji će polaznicima prenijeti praktična znanja o reduciranju otpadaka od hrane u kućanstvima, ali i u ugostiteljstvu.