Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Ispis članka: Kako je Alen Polić susreo 'Slavena' Pakistanca: 'Ne sudi nikoga dokle ne obuješ njegove postole' - Novi List

NoviList.hr

Kako je Alen Polić susreo 'Slavena' Pakistanca: 'Ne sudi nikoga dokle ne obuješ njegove postole'

Susret u travi iza kuće

29. srpanj 2019 15:52

Napisao: Portal Novilist.hr

Slaven Miš bil je mokar ko miš. Nikad nisan videl tako črne oči i tako črne vlase i tako bele zube i nikad nisan videl da se tako niki trese, opisuje Alen Polić

Foto Marko Gracin

Alen Polić, cijenjeni pjevač i vlasnik OPG-a, zatekao je danas u travi iza kuće mladog Pakistanca u teškoj situaciji. Susret s njime i sve što se potom odigralo, a pokazuje veliko srce njegovih roditelja i susjeda opisao je u postu na Facebooku. Mali je Pakistanac, piše, bio mokar kao miš, a sam malo veći od miša.

- Naravno da j uslijedila panika aš kod nas je panika ako j miš va kući a kamo li ako j pakistanac Slaven veličine miša iza kuće. Naravno da j moj stari ki iza kuće ima više staroga železa nego Džamonja zajedno zavriskal: Nimamo staroga železa!!!!

I pri tomu se ljubomorno nagnul na poveći kup veš mašina, šporheti i kadi, pri čemu se jedan starinski železni kabal zlokobno zavogal na vrhu, neka gre ća. Na to je došla i mat ka se panično boji migranti i sega vezanoga uz te strašne krvoločne narode ki naoružani do zuba vrebaju po šumi ne bi li koga katolika zaklali i glavu mu nabili na kolac.

Va drvarnicu š njin va dr-var-ni-cu!!!!! Šapćala j mat ko da skrivamo Osamu bin Ladena a ne Slavena Pakistanca veličine miša.

Kako cemo ga va drvarnicu za majku božju????

Zavriskala j: Zarazne bolesti!!!! Ča ti ne čitaš portale???

Slaven Pakistanac Miš na slabomu engleskomu j prosaptal: Pliz call police!

Va drvarnici su naravno drva i dvi kantride, mala i vela. Otac je Slavenu savjetoval da side na manju kantridu, aš da ako pade va nesvjest da će z nižega past pa da se neće jako zadit. Se to mu je objašnjaval na lipomu čakavskomu jasno i razgovjetno ko da j Slaven z Plase a ne z Pakistana, opisuje Alen Polić.

'Slaven' je sjeo na stolčić, odložio ruksak kraj sebe i lice zaronio u ruke. Tresao se tako kako Alen Polić nikada nije vidio da se netko trese.

- Slaven Miš bil je mokar ko miš. Nikad nisan videl tako črne oči i tako črne vlase i tako bele zube i nikad nisan videl da se tako niki trese.

Va tri skoka strašljiva mat se pretvorila va ono ča j i saka mat i doletela z sendvićun, naravno bez salame aš da ako j musliman da neće otit jist.  Slavenu smo dali sendvić. Na toj otac doletel z najvećun jaketun na Zlobinu da neka se ogrne.

Kako smo ustanovili da se trese od umora, gladi i mokre robe, Slavena smo kompletno preobukli osim postoli, broj 45 nimamo va kući. Va celoj toj proceduri doletele su dvi susede i jedna j pred Slavena hitila 10 pari postoli broj 45 i rekla: 'Na!neka si se te postole zame!',

Na to j ova druga rekla: 'Policija će mislit da postole šverca ča će mu tuliki postoli. Viš ove mokasinke bin si ja mogla zet za Damira un nosi broj 45'.

Stisnula j mokasinke pod pazuh i ode. Kakoj prošlo već neko vrime i Slavena smo zrihtali život na Prinki pomalo se počel vraćat va kolotečinu. Mat je kuhala, otac cipal drva, Damir šetal va novimi mokasinkami, a ja i Slavenko sideli smo va drvarnici, piše Polić.

Ispričao mu je 'Slaven' da mu je ovo šesti put da ga vraćaju iz Hrvatske u Bosnu, da ima mamu, tatu, dvije sestre i brata i da ima 17 godina. Želja mu je otići u Italiju kod rođaka.

- Ča san ja delal kad san ja imel 17 let? Ča vaša dica danas delaju? Danas san spoznal još jedan put ono: ne sudi nikoga dokle ne obuješ njegove postole.

Slavene ja ti želin su sriću svita i fala ti ča si ne domislel kako mi j lipo, ča smo si na kupu, ča smo obedvali. Fala ti Slavene i nadan se da ćemo se srest va lipšimi okolnosti.

Možda se pitate zač Slaven? Nemam pojma, tako ga je moja mat nazvala, napisao je Alen Polić.