Casting u bivšoj zgradi Transadrije

‘KULA TMINE’ TRAŽI STATISTE U RIJECI Tko želi statirati u seriji Stephena Kinga – danas je prilika. Evo koliko plaćaju

P. N.

ilustracija: Kula tmine / VBZ

ilustracija: Kula tmine / VBZ

Samo snimanje trebalo bi se dovijati od 22. svibnja do 14. lipnja ove godine. Honorar za jedan dan snimanja za statiste iznosi 185 kuna neto za dvanaest sati snimanja, odnosno 375 kuna neto za statiste sa zadatkom te 400 kuna za statiste iz etničkih skupina.



Snimanje pilot epizode TV serije “Kula tmine”, koja se snima po seriji knjiga Stephena Kinga, odvijat će se u Rijeci, a danas od 10.00 do 20.00 sati trajat će casting u konferencijskoj dvorani u bivšoj zgradi Transadrije, na Rivi Boduli. Bivša zgrada Transadrije, valja napomenuti, izabrana je za sjedište produkcije spomenute serije.


Snimanje bi se trebalo odvijati na tri riječke lokacije, kod bivšeg kluba Tenk iznad Sveučilišnog kampusa na Trsatu, zatim u Harteri te u bivšem klubu Opera, unutar kompleksa Teatro Fenice.


Agencija Serena Pro, koja traži statiste za potrebe serije, objavila je, podsjetimo, da traži “odrasle punoljetne osobe svih dobnih i etničkih skupina (muškarci i žene, stari i mladi, svih karakteristika i tipova, blijede i tamne puti, plavokosi, crvenokosi, germanski i anglosaksonski tipovi, čudnovata lica), “snažne muškarce i žene visoke i atletske građe (sportski tipovi, definirana muskulatura, grube crte lica, zločesti pogled, dobar, loš i zao tip…), “žene s medicinskim znanjem (medicinske sestre)”, “patuljke i izrazito visoke ljude (preko 2 metra)”, “osobe s iskustvom sviranja instrumenata (trubači, bubnjari)” i “osobe s plesačkim iskustvom, muškarci i žene”.




Samo snimanje trebalo bi se odvijati od 22. svibnja do 14. lipnja ove godine. Honorar za jedan dan snimanja za statiste iznosi 185 kuna neto za dvanaest sati snimanja, odnosno 375 kuna neto za statiste sa zadatkom te 400 kuna za statiste iz etničkih skupina.


Među čitateljima i čitateljicama Stephena Kinga, valja naglasiti, ‘Kula tmine’ uživa kultni status. Prva knjiga iz ove serije objavljena je 1982. godine, a posljednja u niz 2004. godine. Radnja ove serije prati misterioznog revolveraša Rolanda, a glavni negativac čarobnjak je po imenu Walter. Revolveraš Roland pokušava u postapokaliptičnom svijetu pronaći Kulu tmine, koja je samo središte svijeta i svemira.