Jasna poruka

DO KRAJA Riječki studenti gromoglasno podržali štrajk učitelja i nastavnika

Portal Novilist.hr

Foto SZ FFRI

Foto SZ FFRI

Mi, budući učitelji i nastavnici želimo poslati jasnu poruku Vladi i javnosti kako podržavamo štrajk učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, kao i nenastavno osoblje u visokom obrazovanju, čulo se od organizatora



RIJEKA S Kampusa Sveučilišta u Rijeci poručeno je gromoglasno i jednoglasno NE, kojim su okupljeni studenti poručili Vladi RH kako podržavaju štrajk učitelja i nastavnika te njihove zahtjeve za pravednijim plaćama.


Skup podrške je, jedini takav do sada, organiziran od strane Studentskog zbora Filozofskog i Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a održan je danas u podne u predvorju zajedničke zgrade ovih fakulteta na riječkom Kampusu.



”Mi, budući učitelji i nastavnici želimo poslati jasnu poruku Vladi i javnosti kako podržavamo štrajk učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, kao i nenastavno osoblje u visokom obrazovanju”, čulo se od organizatora.




Podršku skupu došli su dati i učitelji i nastavnici iz obližnje Osnovne škole ”Vladmir Gortan”, a jedan od njihovi predstavnika je izjavio: ”Došli smo da vam od srca zahvalimo. Mi smo većinom alumni s ova dva fakulteta i vaša nam podrška i razumijevanje problema puno znači. Uskoro i vas čeka dolazak u škole – samo s druge strane klupa. Budite ponosni na svoje zvanje, kao što smo mi danas!



Moglo se vidjeti natpise poput ”Osnovica i koeficijent nisu isto”, ”Do kraja!”, ”Ovoga puta pametniji ne popušta!” i sl., a skup je zaključen gromoglasnim NE, kao simbolički odgovor na referendumsko pitanje, koje su jučer i danas provodili sindikati među osobama u štrajku.


Izjašnjavalo se o tome treba li prihvatiti ponudu Vlade da umjesto podizanje koeficijenta za 6,11%, podigne etapno osovicu i dodatke. Odgovor je jasan, budući da se članstvo diljem Hrvatske izjasnilo za NE u visokom postotku oko 90%.