Dan planeta Zemlje

Cilj druženja na Mlaki vratiti djecu u parkove

Ljiljana Hlača

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA



RIJEKA Danas je javnozdravstvenim akcijama u parku Mlaka obilježen međunarodni Dan planeta Zemlje. Događaj je organizirao Nastavni zavod za javno zdravstvo  u suradnji s Gradom Rijekom, a u okviru Nacionalnog programa Živjeti zdravo, te projekta Rijeka – Zdravi grad.


Cilj ovog druženja u parku bio je oživjeti park, vratiti djecu u parkove, ukazati na zdrav stil života i podignuti svijest o odgovornosti prema očuvanju zdravlja, prirode te poticanje međugeneracijske suradnje.


Mladi čuvari okoliša Društva Naša djeca, održali su interaktivne znanstveno-istraživačke radionice uzorkovanja i analize vode iz potoka, prepoznavanja drveća i grmlja u parku, kao i jestivih biljaka te eko kviz za polaznike radionica.




Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka postavilo je tematsku izložbu učeničkih radova pod nazivom »Zemlja, moj planet« dok je MUP imao svoj informativni štand s brošurama i letcima te educiralo sve prisutne o prevenciji zlouporabe alkohola i droga, a mogle su se isprobati tzv. »pijane naočale«.


Svoj doprinos dali su i učenici  Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka i  OŠ Podmurvice.