Politika kontinuiteta

Petar Krmpotić preuzeo dužnost gradonačelnika Gospića

Marin Smolčić

Nastavit ćemo s požrtvovnim angažmanom kao što je radio Milan Kolić i apliciranjem projekata te nastaviti smišljeno i svrsishodno prostorno planiranje, kaže Krmpotić 



GOSPIĆ  Nakon što je odbijena žalba na moguće izborne nepravilnosti u II. krugu izbora što ju je DIP-u uputio nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlo Starčević, u Uredu gradonačelnika Grada Gospića izvršena je i formalna primopredaja dužnosti bivšeg gradonačelnika Milana Kolića novom gradonačelniku Petru Krmpotiću. Primopredaja je zapravo izvršena između novog gradonačelnika Petra Krmpotića i njegova zamjenika Ivana Biljana, koji je u međuvremenu obnašao dužnost gradonačelnika. Okupivši svoje najbliže suradnike Petar Krmpotić se zahvalio svom prethodniku na požrtvovnosti i nastojanjima da Grad Gospić bude, kako je istaknuo, grad uređen za dostojan život svih njegovih građana. 


   – Moj prethodnik Milan Kolić je punih šesnaest godina predano radio na mjestu gradonačelnika Grada Gospića. U vremenima koja dolaze nastojat ćemo nastaviti s takvim požrtvovnim angažmanom i apliciranjem projekata te nastaviti smišljeno i svrsishodno prostorno planiranje. 


   Budući da je Kolić sada župan Ličko-senjske županije, uvjeren sam da će se dosadašnja dobra suradnja još više produbiti jer Kolić odlično poznaje problematiku Gospića, a svoja će iskustva itekako moći implementirati u novu dužnost. Ja i moji zamjenici Marta Grgurić i Ivan Biljan nastavit ćemo biti svima na dispoziciji, a javnost ćemo o svim važnijim pitanjima izvještavati barem jednom mjesečno putem konferencija za novinare, po potrebi i učestalije, rekao je gradonačelnik Krmpotić. 




   Bivši gradonačelnik, a danas župan Milan Kolić zahvalio se na suradnji svim službama, pročelnicima i djelatnicima Grada Gospića. 


   – Zahvaljujem se i svim građankama i građanima Grada Gospića na svakoj konstruktivnoj primjedbi, na svakom savjetu jer je sve to imalo za cilj kvalitetniji život svih nas. Gradonačelnik Krmpotić najavio je još dinamičniji razvoj Gospića i ja ću mu kao župan i cijela županijska uprava u tome davati maksimalnu podršku. Isto ću činiti i svim općinama i gradovima na području naše županije. Dolazi novo vrijeme, vrijeme Europske unije, dolaze nam nove obveze i novi izazovi na koje ćemo zajednički znati odgovoriti, zaključio je župan Milan Kolić.