Stanje se normalizira

Nakon obilnih kiša i poplava voda za piće u Brinju je ispravna

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



BRINJE Nakon obilnih kiša i poplava u dijelovima općine Brinje stanje se postupno normalizira. Poplave su zahvatile neke zaseoke u sela Timonac Draga, pri čemu su mještanima nanesene štete u kućama, štalama i gospodarskim zgradama.


Gotovo svi od reda morat će nanovo kupovati sijeno i žitarice, a drvima pripremljenim za narednu zimu trebat će dugotrajno sušenje. Voda se povukla iz dvorišta sela Tominac Draga, dok se voda iz oba vodocrpilišta redovno uorkuje i šalje na analizu. Rekla nam je to direktorica Vodovoda Brinje Ruža Blažanin.


– Rezultati svih zadnjih analiza ispravnosti vode su dobri i voda je sasvim ispravna za ljudsku upotrebu. Zbog obilnih kiša izlili su se potoci i vrela kod Stajnice i Jezerana, poput Rokine Špilje koja je zapravo estavela. Ponavljam kako se situacija postupno normalizira, uz uobičajene kontrole ispravnosti vode iz našeg vodovodnog sustava, zaključila je direktorica Blažanin.




Ove korisne podatke, čini se, ne znaju u Hotelu „Lika“ na auto cesti A1 na odmorištu u Brinju u smjeru Zagreba.


Osoblje i ovih dana tvrdi kako je voda i dalje neispravna za piće. Je li tome uzrok neznanje, neiformiranost ili način da se gostima umjesto vode iz vodovoda uz kavu proda bočica vode po 12 kuna, to nismo uspjeli doznati.