Štrajk učitelja i nastavnika

Ličko-senjska županija bez nastave: Štrajk u školama je uspio, djeca su uživala

Marin Smolčić

foto: Marin Smolčić

foto: Marin Smolčić

"Od jutros nema nastave u našoj školi, iako je svih 69 učitelja uredno došlo na posao. Uz njih je u školu došlo i oko 15 posto djece koja su zbrinuta. Ovdje je posebno osjetljivo pitanje djece u nižim razredima. S njima su njihovi učitelji pa iako se nastava ne održava ta su djeca pod nadzorom."



GOSPIĆ – Na najavljeni štrajk učitelja odazvali su se svi zaposlenici osnovnih i srednjih škola u Ličko-senjskoj županiji. Bez iznimki. U Gimnaziji Gospić na posao su stigli svi profesori i polovica učenika. Ravnatelj Josip Štampar je djecu otpravio doma.


Kako to izgleda u praksi kada su u pitanju mlađi uzrasti pojasnio nam je Ivica Radošević, ravnatelj OŠ „dr. Jure Turić“ iz Gospića, najveće osnovne škole u Lici.


– Od jutros nema nastave u našoj školi, iako je svih 69 učitelja uredno došlo na posao. Uz njih je u školu došlo i oko 15 posto djece koja su zbrinuta. Ovdje je posebno osjetljivo pitanje djece u nižim razredima. S njima su njihovi učitelji pa iako se nastava ne održava ta su djeca pod nadzorom. Vezano uz starije uzraste u rad s djecom uključene su i stručne službe. Sva su djeca zbrinuta i po pitanju prehrane jer su im u školskoj kuhinji pripremljeni obroci, kao i skrb za djecu koja imaju produženi boravak u našoj školi. Ukratko: sve je redovno, osim odvijanja nastave, ističe ravnatelj škole Ivica Radošević.





Dodaje kako se nastava od sutra odvija normalno. Možda bi nekolicini djece bilo drago da štrajk potraje dulje jer su se danas u svojim učionicama igrala, učiteljice su im čitale pripovijetke, pjevalo se, recitiralo, crtalo…