Otežana svakodnevica

Šapjane ostale bez pošte: Pošiljke se dostavljaju jednom tjedno i računi kasne

Aleksandra Kućel Ilić

Zatvorena vrata Poštanskog ureda u Šapjanama / Snimio Marin ANIČIĆ

Zatvorena vrata Poštanskog ureda u Šapjanama / Snimio Marin ANIČIĆ

Događa se da mještani račune ne dobivaju na vrijeme i ne svojom krivicom kasne s uplatama. Idući su korak opomene i druge neugodnosti, a za preuzimanje neuspješno dostavljenih pošiljki primorani su ići do pošte u Matuljima, premda postoji i bliži poštanski ured u Jurdanima



ŠAPJANE S prvim danom 2019. godine zatvorio se Poštanski ured u Šapjanama, što je otežalo svakodnevicu stanovnicima ovog mjesta s oko 160 stanovnika na području Općine Matulji, uz samu granicu sa Slovenijom.


Naime, kako su upozorili mještani, pošta im se dostavlja samo jednom tjedno i to srijedom, uslijed čega se događa da račune ne dobivaju na vrijeme i ne svojom krivicom kasne s uplatama.


Idući su korak opomene i druge neugodnosti, a za preuzimanje neuspješno dostavljenih pošiljki primorani su ići do pošte u Matuljima, premda postoji i bliži poštanski ured u Jurdanima.




Iz razgovora s predsjednikom Mjesnog odbora Šapjane Darkom Juričićem saznajemo da su Šapjanci bili zainteresirani da poštanski ured ipak ostane u njihovom mjestu, te su ponudili i lokaciju za smještaj ureda u zgradi mjesnoga doma.


Međutim, do toga zasad nije došlo i to ne samo zbog nezainteresiranosti Pošte koja se žali na mali promet, već i zbog toga što je zgrada u kojoj se nalazi mjesni dom u postupku legalizacije, te u ovom trenutku još nema čiste »papire«.