Opatijsko vijeće

Još se ne zna tko će naslijediti Kurelića. Kirigin tvrdi: ‘Mjesto sigurno pripada SDP-u’

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



Nakon što je ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća Opatije podnio Robert Kurelić iz Akcije mladih, osoba koja na ovim prostorima zbog svojih kvaliteta i profesionalnosti uživa izniman ugled, mnogi su ostali zatečeni. Staloženost, ali i iskustvo koje je tijekom godina prikupio (jer unatoč stranci koju predstavlja i on je danas već u četrdesetim godinama života), Kureliću su pomagali ne samo pri kvalitetnom vođenju sjednica, već i kod svih onih situacija kada je, bilo u raspravama podalje od javnosti, bilo u otvorenim nastupima na press konferencijama i tribinama – uz pomoć »velike koalicije« koja čini predstavničku većinu u Vijeću – utjecao na poteze aktualnog gradonačelnika Ive Dujmića.


Svjetla reflektora su tijekom proteklih dana koje je proveo na mjestu predsjednika Gradskog vijeća Opatije vrlo često bila usmjerena upravo prema Kureliću koji se dobro nosio s medijskom pažnjom, kvalitetno komunicirao s javnošću i kojega su prepoznavali i kao izglednog kandidata za poziciju »prvog čovjeka grada«, odnosno za opatijskog gradonačelnika na idućim izborima.


Kurelićev nasljednik će biti poznat nakon sjednice sazvane za 2. svibnja, ali unatoč tome što je događaj za svega nekoliko dana, jučer još nije bilo poznato ime osobe iz redova SDP-a koja će, sukladno koalicijskom sporazumu, preuzeti to mjesto u dvogodišnjem mandatu.




Na poziciji novog predsjednika Gradskog vijeća najveći dio opatijske javnosti vidi Fernanda Kirigina, predsjednika opatijskog SDP-a. Ipak, službenu potvrdu da će se baš on naći na mjestu predsjedavajućega u opatijskoj vijećnici, za sada još nismo dobili.


– Prema koalicijskom sporazumu, sigurno je da će mjesto predsjednika Gradskog vijeća Opatije pripasti osobi koja je član SDP-a i jedino što u ovom trenutku mogu reći jest da će konačna odluka o tome biti donesena vrlo brzo – bio je kratak Fernando Kirigin.