Procedura, procedura

Žalbe stavile lučke koncesije na čekanje

Ira Cupać Marković

Zbog trajanja cijele procedure odgađaju se pripreme sezone u lukama, a ŽLU ne ubire prihod od koncesije



Kako je koncesionarima ugovor istekao s krajem siječnja, lukama sada upravlja Županijska lučka uprava


Kako je koncesionarima  ugovor istekao s krajem siječnja, sada luke nemaju koncesionara, nego  njima upravlja Županijska lučka uprava, koja je u cilju neometanog  nastavka djelatnosti u lukama, među kojima su i redovne brodske linije  i brzobrodska veza katamaranom, s dosadašnjim koncesionarima ugovor produžila do okončanja postupka vezano za žalbe, kaže ravnatelj  ŽLU Gracijano Petrinić te izražava nadu da će Državna komisija uskoro  donijeti odluke, budući da se zbog trajanja cijele procedure odgađaju  pripreme sezone u lukama, a uz to Županijska lučka uprava ne ubire  prihod od koncesije, što bi se moglo negativno odraziti na realizaciju  plana prihoda, a time i programa rada. 


Inače, na izbor i dodjelu koncesije Y/C Marini d.o.o. za luku Mali  Lošinj žalili su se gradska tvrtka Lošinj parking i tvrtka Arhipelag, a na  odluku da koncesiju u luci Ilovik dobije tvrtka Ilovik porat, žalila se riječka tvrtka Veneo.  


Koncesiju u luci Nerezine dobila je tvrtka Marina Nerezine, koja se  jedina javila na natječaj. Odlukom Upravnog vijeća Županijske lučke  uprave bio je poništen natječaj za koncesiju u luci Veli Lošinj – Rovenska, budući da je jedini ponuditelj, Uslužni obrt Simon, imao značajno  manjkavu dokumentaciju. Jedini ponuditelj za lučko agencijske poslove u malološinjskoj luci bila je Lošinjska plovidba – Turizam, koja je i  dobila koncesiju.