Čuvanje otočnih običaja

Susret dječjih folklora kvarnerskih otoka u Orlecu

Walter Salković

Svaka od folklornih skupina izvela je nekoliko plesova i pjesama / Snimio Walter SALKOVIĆ

Svaka od folklornih skupina izvela je nekoliko plesova i pjesama / Snimio Walter SALKOVIĆ

Sudjelovali su najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva Vrh s Krka, starija dječja skupina Folklornog društva Rapski tanac s Raba te domaćini, Mići folklor FD-a Orlec



ORLEC  U Orlecu je prvi put održan susret dječjih folklora kvarnerskih otoka, a sudjelovali su najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva Vrh s Krka, starija dječja skupina Folklornog društva Rapski tanac s Raba te domaćini, Mići folklor FD-a Orlec.


Svi sudionici susreta prisustvovali su misnom slavlju i tradicionalnoj procesiji u povodu blagdana sv. Antuna Padovanskog koju je predvodio mjesni župnik don Denis Žuškin, a potom su zaplesali na trgu uz crkvu.


Svaki od folklora predstavio se s nekoliko tradicionalnih plesova i pjesama, a domaćini su program obogatili poezijom lokalnog pjesnika Valtera Mužića. Svima, a posebno voditeljici Mićeg folklora Ivani Jurasić, zahvalio je predsjednik FD-a Orlec Mario Mužić.




– Ponosna sam na sve članove orlečkog folklornog društva, a posebice na najmlađe koji se kroz igru, pjesmu, ples i šalu uče narodnim običajima – rekla je dožupanica Medarić.