Plivački maraton

Apoxyomenos Challenge: Plivali najljepšim lošinjskim uvalama

Anja Tomović



MALI LOŠINJ U sklopu plivačkog maratona Apoxyomenos Challenge 2016. uvalom Čikat i Sunčanom uvalom ovog je vikenda zaplivalo više od 40 plivača iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Prvo natjecanje u daljinskom plivanju održano je u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Primorje iz Rijeke, uz podršku Jedriličarskog kluba »Jugo«, Vaterpolskog kluba »Lošinj«, SeaHelpa te uz pokroviteljstvo Grada Malog Lošinja i njegove Turističke zajednice.


Održane su dvije utrke: na 4,8 tisuća metara (Čikat – Sunčana uvala – Borik – Čikat) i nešto kraća utrka na 1,5 tisuća metara u uvali Čikat za rekreativce. U ukupnom poretku utrke na 4,8 tisuća metara pobijedio je Bruno Mažuranić (Rijeka), a slijede ga 2. Rosario Cuce (Trst) i 3. Piero Vallon (Rijeka). U kategoriji žena prvo mjesto osvojila je Mojca Miovič (Slovenska Bistrica), a drugo Janja Klenovšek (Maribor). Prema koeficijentima dodijeljenima prema dobi, pobjednici su 61-godišnji Rosario Cuce’ i 49-godišnja Mojca Miovič.


U utrci na 1,5 tisuća metara prvi je bio Lošinjanin Domenico Jureša, drugi Jan Tomich (također s Lošinja), a treći Carmelo Bianco. U ženskoj kategoriji pobijedila je Lucia Delise (Trst), a slijede Daniela Simonich (Trst) i Antonella Bevilacqua (Trst. Prema koeficijentima, odnosno dobi, pobjednici su Carmelo Bianco (57) i Lucia Delise (49).