Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Ispis članka: Zmajlović: Ne sumnjam da će tužba zbog Srđa biti u korist Ministarstva - Novi List

NoviList.hr

Zmajlović: Ne sumnjam da će tužba zbog Srđa biti u korist Ministarstva

Ne bi baš komentirao

20. travanj 2013 17:18

Napisao: HINA

 Naš posao je upravo to da popišemo mjere, vodimo računa da je postupak zakonit i da u konačnici osigura najmanji mogući utjecaj na okoliš, rekao je ministar 

Mihael Zmjalović / Foto Darko JELINEK

ZAGREB Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je danas kako ne sumnja da će tužba Zelene akcije, Inicijative »Srđ je naš« i Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) Upravnome sudu u Splitu kojom traže poništenje rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš golfskog resorta na Srđu u Dubrovniku završiti u korist njegova ministarstva.

Na upit novinara kako komentira tu tužbu protiv njegova ministarstva ministar Zmajlović je rekao da to ne bi posebno komentirao. »Rješenje je izdano sukladno zakonu. Stručno savjetodavno povjerenstvo je kroz cijeli postupak izrade stručne podloge, postupka procjene utjecaja, na okoliš je dalo svoje mišljenje i izreklo i definiralo mjere zaštite okoliša koje se moraju poštivati u slučaju realizacije tog projekta. Poštivana je zakonska procedura i svi najviši standardi zaštite okoliša i prirode i kao ministar sam takvo rješenje potpisao, jer naprosto je i mišljenje struke bilo takvo i ne sumnjam da će ta tužba završiti u korist Ministarstva. Naš posao je upravo to da popišemo mjere, vodimo računa da je postupak zakonit i da u konačnici osigura najmanji mogući utjecaj na okoliš«, rekao je ministar Zmajlović u šumi u Gornjoj Dubravi gdje je zajedno s premijerom Zoranom Milanovićem i kolegama ministrima sudjelovao u akciji »Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš«.

Predstavnik »Zelene akcije« Enes Ćerimagić jučer je ispred Upravnoga suda u Splitu rekao novinarima kako će oni na sudu dokazivati da je »enormna izgradnja koja se planira na platou Srđa nezakonita« te da je riječ o manipulaciji koja se temelji na tumačenju koje je »zaostatak notornog Zakona o igralištima za golf«. »Smatramo kako je bitno dokazati da je takva interpretacija zakona pogrešna jer, ako bi se dopustilo takvo tumačenje zakona, to bi omogućilo tsunami apartmanizacije po cijeloj obali. Dubrovnik bi tu samo bio prvi primjer nedopustivog napada na najvrjedniji prostor koji Hrvatska ima«, istaknuo je Ćerimagić.