'Provjereni kadar'

Supruga direktora HTZ-a postala direktorica za kadrove u crikveničkom Jadranu. Oglasio se i on

Alenka Juričić Bukarica

Komentirajući prelazak Barbare Olenik Staničić iz HGK-a - Županijske komore Rijeka u Jadran, Kristjan Staničić je samo podsjetio da je to sada privatna tvrtka, a njegova supruga pravnica koja je taj posao već radila u najvećoj kvarnerskoj turističkoj tvrtki LRH



RIJEKA – Kvarnerska turistička tvrtka Jadran Crikvenica dobiva novo kadrovsko pojačanje. Naime, na čelo kadrovske službe dolazi Barbara Olenik Staničić koja je bila direktorica za kadrove u Liburnia Riviera Hotelima u Opatiji, nakon čega je prešla u Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK) Županijsku komoru Rijeka.


Da će Olenik Staničić od početka veljače ove godine obavljati poziciju direktorice za kadrovske poslove Jadrana d.d., potvrdio je i predsjednik Uprave Jadrana Crikvenica, Goran Fabris.– Svojim dosadašnjim iskustvom i rezultatima, posebno u turističkom sektoru, gospođa Barbara Olenik Staničić predstavlja značajno kadrovsko pojačanje u menadžerskom timu Jadrana d.d. pred kojim su novi poslovni izazovi. Naime, poslije višegodišnje stagnacije Jadran d.d. je, preuzimanjem većinskog paketa dionica od dvaju obveznih mirovinskih fondova – PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, u dvije protekle godine značajno poboljšao poslovne rezultate.

​Jačanje menadžmenta


​Uz dosadašnja ulaganja veća od 130 milijuna kuna u smještajne kapacitete, podizanje kategorije smještaja i podizanje razine usluga, slijedi i kadrovsko jačanje menadžmenta kompanije. Dolazak Barbare Olenik Staničić dio je ostvarivanja tih zadataka, kazao je Fabris o novom Jadranovom kadrovskom pojačanju. ​Neslužbeno, također, doznajemo kako će u Jadran iz LRH prijeći i još nekoliko stručnjaka.


Barbara Olenik Staničić je inače supruga Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koji je svojevremeno, dok je crikvenička tvrtka još bila u stečaju, bio predsjednik Uprave te tvrtke. Staničić je jučer kratko kazao kako nema komentara na prijelaz njegove supruge u crikvenički Jadran te podsjetio kako je Jadran sada privatna tvrtka, a supruga pravnica koja je taj posao radila u najvećoj kvarnerskoj turističkoj tvrtki LRH.




Država je privatizirala Jadran prije dvije godine, kada su većinski paket za oko 260 milijuna kuna otkupili PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i Erste d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, a dokapitalizirana je s još oko 200 milijuna kuna. Nakon privatizacije je na čelo tvrtke došao novi predsjednik Uprave Goran Fabris, dugogodišnji direktor operacija u najuspješnijim hrvatskim hotelskim kompanijama Valamaru i Maistri. Tvrtka je tada krenula s ulaganjima i podizanjem kvalitete svojih objekata, pa je tako već 2018. uloženo oko 108 milijuna kuna, s time da je, uz ostalo, u međuvremenu Jadran također preuzeo tvrtku Club Adriatic.


Ne miješaju se


Većinski su vlasnici, dakle, »mirovinci« koji su postali značajni ulagači u hrvatski turizam s obzirom na to da traže kamo uložiti novac koji građani uplaćuju u obvezni drugi i dobrovoljni treći mirovinski stup.


​Dubravko Štimac, čelnik mirovinskog fonda PBZ Croatia osiguranje, jučer je kratko kazao kako kao dioničar ne ulazi u kadrovsku politiku Jadrana, ali kako je u interesu društva da zapošljava najbolje kadrove.


Najveća crikveničko-vinodolska tvrtka u svom portfelju ima devet hotela na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri i u Makarskoj te tri kampa što je ukupno oko tisuću i šesto smještajnih kreveta. Lani su sezonu obnovljeni dočekali hotel Omorika, paviljoni Resort Ad Turres te hotel Katarina u Selcu. Hotel Katarina, hotel s četiri zvjezdice, s osam katova i 176 soba za 528 gostiju, sezonu je dočekao s obnovljenim unutarnjim bazenom s morskom vodom te uređenim u sobama i lođama. Ove godine Jadran u svoje objekte planira uložiti još 120 milijuna kuna.