Za vrijeme nastave

Strava u zadarskoj školi: Za vrijeme nastave učenik učenici žigosao slovo »U« na ruku

Anamarija Bilan/Zadarski list

Foto Zadarski list

Foto Zadarski list

»Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša« – ispričala nam je  15-godišnjakinja te naglasila da ima još jednu opekotinu na ruci jer ju je kolega iz razreda opekao više puta, a opekao je i još jednog kolegu



ZADAR U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici jučer je jedan učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova »U« opekao i doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednog kolegu. Sve ovo dogodilo se dok su bili u razredu za vrijeme nastave.


Djevojka je pretrpjela dvije opekotine na ruci, dok je mladić opečen po vratu.


– Taj učenik je sjedio iza mene u klupi u razredu te mi je nekakvim vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova »U«. Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više puta, te je isto tako opekao još jednog dečka koji je sjedio do mene u klupi. Nakon što me opekao rekao mi je »Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša« – ispričala nam je jučer 15-godišnjakinja, koja je u školu na sastanak s ravnateljem stigla s ocem Ademom Shalom.




Sastanak je organiziran zbog nemilog događaja koji se dogodio jučer ujutro u vrijeme nastave. Na pitanje zašto je to učinio, ispričala nam je kako joj je rekao da je to napravio jer mu je bilo dosadno te da mu je to zezancija.


Uz nju je jučer u školi bio i njezin otac Adem Shala, istaknuti član albanske zajednice u Zadru koji je revoltiran ovim nemilim događajem o svemu obavijestio medije.



– Mene čudi kako to da nitko iz škole nije zvao policiju ili Hitnu pomoć?! Naime, riječ je o dvoje učenika koji su ozlijeđeni užarenim predmetom i kojima je rečeno da su ustaše. Imao sam već slučaj da je starija kći, koja je također išla u ovu školu, s nastave došla krvava kući te ni tada nitko nije zvao policiju ni Hitnu. Problem je u cijeloj školi. Zašto ne zovu Hitnu pomoć ili ne prijave policiji kad se dogode ovakve stvari? Ne razumijem što se događa u školi – rekao nam je vidno uzrujan otac.


Žaljenje zbog nemilog događaja izrazio je ravnatelj Jozo Dragić na sastanku s roditeljima.



– Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo. Nakon događaja nismo odmah zvali policiju jer su se učenici već u jutarnjim satima, neposredno nakon događaja, izmirili, a učenik koji je to učinio se ispričao – rekao nam je Dragić. Dodao je kako je na sastanak došla i policija te su i oni uzeli izjave svih uključenih u incident. Istaknuo je kako je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama učenika.


Nakon sastanka smo opet razgovarali s Ademom Shalom koji nam je rekao kako mora kćer odvesti na Hitni bolnički prijem kako bi se ozljede evidentirale, te kako će podignuti kaznenu prijavu. 



Ravnatelj nije pozvao policiju


Kada smo jučer prvi puta zvali policiju kazali su nam kako nisu imali saznanja o ovom događaju te im je poziv novinara Zadarskog lista bio prva informacija o njemu. Tek poslije sinoćnjeg sastanka potvrdili su kako imaju saznanja o ovom događaju u kojem su sudjelovale maloljetne osobe te je događaj u obradi.