Formalni ulazak u utrku

Stiže taj “lijepi, sunčani dan”: Aktualna predsjednica sutra službeno objavljuje kandidaturu za novi mandat?

P. N.

Foto Damir Spehar / PIXSELL

Foto Damir Spehar / PIXSELL

Predsjednica je još u svibnju ove godine kazala je kako će kandidaturu najaviti 'jednog lijepog, sunčanog dana'. U međuvremenu, u nekoliko je navrata najavljivala kako ide u utrku, kako će biti predsjednica i sljedećih 5 godina, no službene objave nije bilo



Aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sutra će i službeno objaviti svoju predsjedničku kandidaturu – objavila je jutros N1 televizija.


Podršku HDZ-a, stranke iz koje će i stići poziv medijima za objavu predsjedničke kandidature, predsjednica ima, istaknuo je to predsjednik te stranke, premijer Andrej Plenković, mnogo puta.


Predsjednica je još u svibnju ove godine kazala je kako će kandidaturu najaviti ‘jednog lijepog, sunčanog dana’. U međuvremenu, u nekoliko je navrata najavljivala kako ide u utrku, kako će biti predsjednica i sljedećih 5 godina, no službene objave nije bilo.




Prvi datum koji se spominjao za službenu objavu ulaska Kolinde Grabar-Kitarović u utrku za drugi mandat trebao je biti poslije proslave Oluje. No, predsjednica je u Kninu tek neslužbeno najavila kandidaturu, a slično je učinila i u intervjuu Hrvatskom tjedniku, podsjeća N1.